Haberler

Ankara: Medeniyetler Ankara'da Buluşuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafta sonunda Ankara'nın bugüne kadar tanışmadığı büyüklükte bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafta sonunda Ankara'nın bugüne kadar tanışmadığı büyüklükte bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 30 Haziran-3 Temmuz 2006 tarihleri arasında gerçekleştireceği 'Glokal Forum Medeniyetler Buluşması' konferansına, dünyanın dört bir yanından devlet adamları, uluslararası kuruluş yöneticileri, sanatçılar, belediye başkanları, din adamları katılacak. Glokal Forum'a katılacak olan yaklaşık bin davetlinin 400'ü farklı ülkelerden gelen yabancı katılımcılardan oluşuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 5.'si gerçekleştirilen ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan Glokal Forum'un 'Medeniyetler Buluşması' toplantısına 59 ülkeden 94 temsilci, ayrıca aralarında Washington, Roma, Viyana,Yeni Delhi, Lefkoş Rum ve Türk belediye başkanlarının da bulunduğu 44 belediye başkanı katılacak. Konferansta, dünyanın dört bir yanından Dünya Bankası, BM, UNICEF, HABİTAT gibi 40 uluslararası örgütün temsilcisi, 100 civarında sanatçı, işadamı ve sivil toplum örgütü temsilcisi biraraya gelerek uygarlıklar arasında barış köprüleri kurmayı hedefleyecek.

Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilecek toplantının açılışında Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Frannie Lautier ve İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos da birer konuşma yapacak. Ayrıca, konferans bünyesinde Papa'nın sağ kolu Kardinal Eminence Walter Kasper, Yahudi Konseyi Başkanı Hahambaşı Israel Singer ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun başkanlıklarında tek tanrılı dinlerin hoşgörüsünü öne çıkaran ortak bir oturum gerçekleştirilecek. Konferansa katılacaklar arasında Washington Belediye Başkanı Antony A. Williams, ünlü sanatçı Kathleene Turner, ünlü müzisyen ve prodüktör Quiney Jones ve İsrail eski Başbakanı Simon Peres de bulunuyor.

Konferansın, Ankara'nın ve Türkiye'nin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bu toplantıda biraraya gelen çeşitli ülkelerden her meslekten yüzlerce tanınmış insanın, dünyaya önemli mesajlar vereceğine inanıyorum" dedi.

DEV ORGANİZASYONA DEV KONSER

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferans kapsamında ünlü pop sanatçısı Tarkan da 1 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00'de Hipodrom (AKM) alanında ücretsiz halk konseri verecek. Tarkan'ın ilk kez Ankaralılar'la buluşacağı halk konseri için, Büyükşehir Belediyesi Hipodrom alanına ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Konser için saat 18.30'da hareket edecek otobüslerin kalkış noktaları ise şöyle:

"Mamak: Abidinpaşa Merkez Camii yanı, Mutlu Kültür Merkezi önü, Ege Mahallesi Otobüs Durağı, Üreğil otobüs son durakları, Merkez Camii önü, Kıbrıs Köyü pazar yeri, Şafaktepe Kültür Merkezi önü, Mamak Belediyesi önü, Atatürk Öğrenci Yurdu önü, Akdere Mutlu pazar yeri, Kutludüğün Belediye önü, Tepecik otobüs son durağı, Kayaş İstasyon önü.

Keçiören: Kalaba Lisesi önü, Etlik Osmanlı İş Merkezi önü, Gazino Son Durak, Aktepe Stadı önü, Kuşcağız Stadı önü, Ufuktepe otobüs son durağı, Bağlum Belediyesi önü, Subayevleri otobüs son durağı, Pursaklar Belediyesi önü,

Sincan: Sincan Lale Meydanı, Harikalar Diyarı Parkı (Tuğra Anıtı karşısı), Fatih otobüs son durağı, Yenikent Belediyesi önü. Etimesgut, Etimesgut Belediyesi önü, Elvankent Gimsa Market önü, Eryaman Aile Yaşam Merkezi önü.

Yenimahalle: Karşıyaka İş Merkezi önü, Yenimahalle Belediyesi önü, Şentepe otobüs son durağı, Macunköy otobüs son durağı, Batıkent Metro son durağı, Batıkent Vedat Dalokay Parkı.

Altındağ: Altınpark önü-Gençlik Parkı, Altındağ Hanımlar Lokali önü, Hasköy Dörtyol pazar yeri, Siteler İtfaiye önü Baraj Mahallesi otobüs son durağı.

Çankaya: Zafer Çarşısı önü, Dikimevi Ankaray durağı, Çankaya Hanımlar Lokali önü, Bahçelievler Hanımlar Lokali önü, Aşti Ankaray son durağı, Erzurum Mahallesi, Yüzüncüyıl son durak, İlker son durak, Keklikpınarı İlkadım Parkı önü, Türközü son durak, Seyranbağları Lisesi önü, Dikmen Hanımlar Lokali önü

Gölbaşı: Gölbaşı Belediyesi önü."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title