Haberler

Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi Tanıtıldı

Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi'nin tanıtımı yapıldı.

Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi'nin tanıtımı yapıldı.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, CBL (Corporate Basketball League) Ankara'nın kurucusu Ersin Eroğlu ve CBL İstanbul'un kurucusu Emre Atalay'ın yanı sıra kurum ve şirketlerin yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ersin Eroğlu, organizasyon hakkında genel ve teknik bilgiler verirken, "Bu, İstanbul'da yıllardır düzenlenen bir organizasyon. Tecrübeli bir ekip ile yola çıkarak, birikimlerimizi 2015 yılından itibaren Ankara'daki organizasyon için kullanmaya karar verdik" dedi.

Geçmişinde spor yapan birçok kurum çalışanının, basketbol oynamak istemesi ve bunu adil bir rekabet ortamında üst düzey bir organizasyonda yapmak arzusunda olmalarının projenin hayata geçmesini sağladığını belirten Eroğlu, "CBL'nin kuruluşunda, ligde sadece gerçek şirket çalışanlarının yer almasını ve haksız rekabetin önüne geçilmesini talep eden firmalar ön ayak oldu. Başka bir deyişle CBL, ihtiyaç üzerine doğmuş bir organizasyondur" ifadelerini kullandı.

Ankara'da heyecanın 2016 Ocak'ta başlamasını planladıklarını vurgulayan Eroğlu, "Her hafta sonu yaklaşık 150 karşılaşma oynatmayı planlıyoruz. Müsabakalar TED Kolejliler'in üniversite bünyesindeki yeni salonunda oynanacak. Her kurum ya da şirketin en az 10-15 maç yapmasını istiyoruz. TBF resmi lig kurallarıyla organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Kurum ve şirket çalışanlarının en az 1 yıl aynı iş yerinde çalışıyor olması kurallarımız arasında" diye konuştu.

CBL İstanbul'un kurucusu Emre Atalay, Ankara'da olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul'da 6 yıldır bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. 10 takımla yola çıktık, yeni sezonda 50 rakamına ulaştık. Ankara'daki organizasyonun hedefi en az 12 takımla başlayarak, yıllar içinde ilerlemek ve İstanbul ile rekabet edebilecek seviyeye gelmektir. Teknik konularda İstanbul'da kazandığımız tecrübeleri buraya aktaracağız ve bu paylaşımla bu organizasyonu büyüteceğiz."

TBF Başkanı Harun Erdenay ise geçen sene oyuncu olarak organizasyonun içinde yer aldığını ve büyük bir keyifle oynadığını kaydederek, "Federasyonumuzun desteği her zaman organizasyonun arkasında olacak. Bu heyecanın Ankara'da da son derece profesyonel bir organizasyonla çok kısa bir sürede üst düzeye ulaşacağına eminim. Kısa zamanda İstanbul ile yarışır seviyeye geleceğini düşünüyorum. Bu sezon CBL'ye federasyon olarak da katılacağımızı söylemek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Harun Erdenay Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title