Haberler

Ankara: Karayalçın, Solda İttifak ve Seçim Barajının Düşürülmesini İstedi

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Sosyal Demokrat Partilerin Yapacağı İttifakın Solu İktidara Taşıyacağını Belirterek, Seçim Barajının da Düşürülmesini İstedi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, sosyal demokrat partilerin yapacağı ittifakın solu iktidara taşıyacağını belirterek, seçim barajının da düşürülmesini istedi.

Karayalçın yaptığı yazılı açıklamada, yapılacak ilk seçimde sosyal demokrat partilerin ittifak yapması halinde solun kesinlikle iktidara geleceğinin çok güçlü bir ihtimal olduğunu belirtti. Karayalçın, SHP İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreter Ahmet Güryüz Ketenci ve Genel Sayman Mehmet Yula ile Eskişehir ve Bursa'da partisinin il örgütlerine yaptığı ziyaret sırasındaki konuşmasında, seçim barajının da düşürülmesini istedi. AK Parti ve CHP'nin sözcülerinin açıklamaları dikkate alındığında erken seçim olasılığının ortadan kalktığının anlaşıldığını ve seçimin zamanında yapılacağının görüldüğünü kaydeden Karayalçın, "CHP'nin erken seçim talebi ve sine-i millet talebi de gündemden düşmüş bulunuyor. Önümüzdeki bir yıllık dönemde 3 konu gündeme ağırlığını koyacaktır. Yıl sonuna kadar Türkiye'nin gündemine AB oturacaktır. Bu çerçevede Kıbrıs en çok tartışılan konu olacaktır. Kıbrıs'taki istifalar da AB'nin Kıbrıs konusunda yapacağı çalışmalar kapsamında yorumlanmalıdır. Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim gündemde olacaktır. Bu süreçte, Türkiye'deki seçim barajının düşürülmesi büyük önem taşıyor, AB üyesi 25 ülkenin 9'unda seçim barajı yok. 16'sında baraj yüzde 5 veya daha altındadır. Cumhurbaşkanını halk seçmelidir. 2 liderin dudağının arasından çıkacak sözlerle 11. Cumhurbaşkanı seçilmemelidir" dedi.

SHP'nin sosyal demokrat partilerin seçim ittifakı yapmalarını gerekli gördüğünü belirten Karayalçın, şunları kaydetti:

"SHP çok çeşitli değerlendirmelere göre sosyal demokrat partilerin yapacağı seçim ittifakının iktidar olacağını görmektedir. İttifak yapılırsa AK Parti kesin olarak devrilecektir. Bu partilerin ittifaktan kaçması iktidardan kaçmak anlamına gelir. İttifak yapılmazsa vebal ortaya çıkar. Türkiye'ye yazık olur. Tek başına seçime girecek gibi çalışmalarımızı yürüteceğiz ama her an ittifak olacakmış gibi de ittifak arayışına açık olacağız. Şu an solda ittifak için bir girişimimiz yok. Girişimde bulunmak durumunda değiliz. Bu konuda ana muhalefet partisinin sorumluluk taşıması gerektiğini ifade etmiştim. Ana muhalefet partisi konumunda olmak yalnızca işin şanlı şöhretli yönünün kullanılmasını getirmez."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title