Haberler

Ankara: Hacı Bayram Camii'nde Gıyabi Cenaze Namazı

İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler ve Rusya tarafından şehit edilen Çeçen lider Şamil Basayev için Hacı Bayram Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler ve Rusya tarafından şehit edilen Çeçen lider Şamil Basayev için Hacı Bayram Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hacı Bayram Camii'nde kılan cuma namazının ardından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti. Grup adına İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) Başkanı Mehmet Pamak bir basın açıklaması yaptı. Pamak, Çeçenistan direnişinin kahraman önderlerinden Şamil Basayev'in şahadeti, Filistin'de Gazze'de süren vahşetin Lübnan'da sıçraması ve Irak'taki direnişi kırmak için mezhep çatışmasının kışkırtılması ve tüm İslam coğrafyasında Haçlı-Siyonist ittifakı kaynaklı katliamların sürdürülmesi sebebiyle toplandıklarını belirterek, tüm bu bölgelerde şehit edilenler için gıyabi cenaze namazı kılıp dua edeceklerini kaydetti.

Batılı devletlerin Çeçenistan'da Rus katliamına seyirci kaldığını ifade eden Pamak, Çeçen mücahitlerin buna rağmen Rus ordusuna karşı destanlar yazmayı sürdürdüğünü söyledi.

Pamak, Filistin halkının siyonist terör devleti İsrail'in işgal, zulüm ve işkenceleri altında ezilirken, soykırıma uğratılırken emperyalist devletlerin seyretmeye ve İsrai'i desteklemeye devam ettiklerini belirterek, en fazla kitle imha silahı bulunduran ülke olmasına rağmen İsrail'e hiç bir tepki gösterilmediğini söyledi.

Yapılan basın açıklamasın ardından dua edildi. Daha sonra gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan gıyabi cenaze namazın ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title