Haberler

Ankara: Gökçek'ten Doğlgaz Haberlerine Tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "doğalgaza yapılan son zammın nedeninin EGO'nun borcunun kapatılması olduğu" yolundaki haberlere tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "doğalgaza yapılan son zammın nedeninin EGO'nun borcunun kapatılması olduğu" yolundaki haberlere tepki gösterdi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu haberin gerçekle ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Enerji Bakanlığı yetkileri, böyle bir haberin kendilerinden çıkmadığını ve mevcut zammın da EGO'nun borçlarından kaynaklanmadığını belirtmişlerdir. EGO'nun BOTAŞ'a olan borcu haberde yer aldığı gibi kesinlikle 903 milyon YTL değildir. EGO'nun BOTAŞ'a borcu 406 milyon YTL'dir. Bunun yaklaşık 100 milyon YTL'lik kısmı geçmiş yönetimden kalan borçtur. Yaklaşık 170 milyon YTL'lik kısmı da mahkemeliktir. Geriye kalan bizim dönemimizdeki gerçek borç 136 milyon YTL'dir. Türkiye'deki doğalgaz tüketiminin yaklaşık yüzde 6'lık kısmı EGO tarafından tüketilmekte ve yıllık tüketimin bedeli de büyük ekseriyetle BOTAŞ'a ödenmektedir" dedi.

Gökçek, bu durumda tüm Türkiye'de doğalgaza yapılan zammın nedenini EGO'ya bağlamaya çalışmanın mantığı olmadığını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 281 milyon YTL'si büyük şehrin, EGO'nun 76 milyon YTL, ASKİ'nin de 11 milyon YTL olmak üzere devletten toplam 368 milyon YTL KDV alacağı olduğunu bildirdi. Bütün bunların haricinde EGO'nun kamu kurum ve kuruluşlarından 48 milyon YTL, ASKİ'nin de 275 milyon YTL alacağı olduğunu ifade eden Gökçek, "Biz bu kadar alacağımız var diye otobüse ve suya zam yapmadık. Biz otobüse ve suya enflasyon oranında ve akaryakıta gelen artışlar oranında zam yapıyoruz. Bir kuruluşun diğer bir kuruluşa olan borcunun tek başına zam nedeni olarak gösterilmesi kadar büyük bir yanlış olamaz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title