Haberler

Ankara Devlet Opera ve Balesi Artık Var

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü çatısı altında faaliyet gösteren Devlet Opera ve Balesi'nin Ankara sanatçıları, artık kendi müdürlükleri içinde sanat çalışmalarını sürdürecek.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde yapılan açıklamaya göre, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü çatısı altında Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü kurulacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü çatısı altında faaliyet gösteren Devlet Opera ve Balesi'nin Ankara sanatçıları, artık kendi müdürlükleri içinde sanat çalışmalarını sürdürecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde yapılan açıklamaya göre, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü çatısı altında Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü kurulacak. Açıklamada söz konusu yapılanmanın gerekçesi şöyle aktarıldı:

"Yıllardır giderek yoğunlaşan Ankara'daki Opera ve Bale etkinliklerinin daha sistematik yürütülebilmesi, öte yandan tüm Müdürlüklerin koordineli bir şekilde çalışabilmesi zorunluluğu böyle bir yapılanmanın oluşumu kaçınılmaz hale getirmiştir."

Yeniden yönetim ilkeleri çerçevesinde çalışmalarını yürüten Müdürlüklerin üzerinde bir çatı vazifesi görecek Genel Müdürlüğün ise genel ilke, hedef ve sanat politikalarının belirleneceği, uluslar arası etkinliklerin daha kapsamlı şekilde yürütülmesinin sağlanacağı bütçe, plan ve genel koordinasyon çalışmalarının sürdüğü Genel Sanat Direktörlüğü olarak faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.

İlk olarak Ankara ve İstanbul olmak üzere iki şehir ve iki sahnede faaliyetlerine başlayan Devlet Opera ve Balesi, daha sonra da sanatseverlerle, İzmir, Mersin ve Antalya Müdürlükleri ile buluştu. Ulusal operanın güçlendirilmesi, opera ve bale sanatlarının daha yaygın biçimde tanıtılması, sevdirilmesi, müzik ve sahne sanatları adına topluma her zaman en düzeyli etkinliğin sunulması amacıyla bu yıl 19 Mayıs'ta açılan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nden sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü de Genel Müdürlük çatısı altında faaliyete girecek. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title