Haberler

Filistinli Genç, Gazze'de Ölmedi; Ankara'da Öldü

Güncelleme:

'Ankara'da hayatını kaybedenlerden birinin de Hatay'da yaşayan Filistinli Ahmet Alkhadi olduğu ortaya çıktı. Alkhadi'nin arkadaşı "Ben ailesine ne diyeceğim?" diyerek isyan etti.

Ankara'daki Barış Mitingi'ne Hatay'dan giden Halkevi üyesi 30 yaşındaki Necla Duran ve Antakya Yaşam Hakkı Meclisleri üyesi Filistinli Ahmed Alkhadi de yaşamını yitirdi.

FİLİSTİN'DEN GELDİ, ANKARA'DA HAYATINI KAYBETTİ

Merkez Antakya ilçesinden Hatay Halkevi'nin organizasyonunda 2 otobüsle yaklaşık 100 kişi cuma gecesi Ankara'ya yola çıktı. Miting alanında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, Halkevi üyesi Necla Duran ve Antakya Yaşam Hakkı Meclisleri üyesi Filistinli Ahmed Alkhadi yaşamını yitirdi.

ARAPÇA VE İNGİLİZCE DERSLER VERİYORDU

Ahmed Alkhadi'nin Antakya ilçesinde yaşadığı ve Halkevi üyelerine Arapça ve İngilizce dersler verdiği ifade edildi. Hatay'da yakını bulunmayan Alkhadi'nin cenazesinin kente getirilip getirilmeyeceği netleşmedi.

"BEN AİLESİNE NE DİYECEĞİM?"

Alkhadi'nin arkadaşı patlamanın ardından, " Gazze'de ölmedi burada öldü, ben ailesine ne diyeceğim?" diyerek isyan etti.

SINIR KAPISI KAPALI, AİLESİ GELEMEDİ

Filistin Elçi Müsteşarı Mabeel Alsarraj'ın verdiği bilgiye göre, Alkhadi'nin ailesi cenazeyi almak için Türkiye'ye gelmek istedi. Ancak Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te yaşanan çatışmalar nedeniyle Mısır sınır kapısı kapatıldığı için aile bekletiliyor. Alkhadi'nin arkadaşları, cenazeyi almak için Ankara'da bekliyor.

NECLA DURAN'IN ANNESİNE HABER VERİLEMEDİ

Hatay'ın merkez Defne ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan Necla Duran'ın hasta olan annesine kızının ölüm haberi verilemedi. Bu nedenle evde Duran için taziye çadırı da kurulmadı. Duran'ın cenazesini Ankara'da CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın teslim alıp getirmesi bekleniyor.

Duran'ın cenazesi, yarın düzenlenecek tören ardından oturduğu Aşağıokçular Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filistin Gazze Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

seda:

sen ona o oraya giderken ailesine ne diyecegim diye düsünmen gerekirdi. simdi degil

9
4
yanıtYanıtla
oktay:

ulan vatanını sat, kaç gel burda bölücülerin barış mitinginde bu meydan kanlı meydan diye halay çek. Keşke filistinde israille savaşsanda adam gibi ölseydin

6
6
yanıtYanıtla
sibir tatar:

fılıstınlı olunca nedense bedevının deyerı yukseldı

4
7
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

ANAM ANAM YAKIŞIKLILIĞA BAK

7
4
yanıtYanıtla
sibir tatar:

sevindirici tek haber bu benım gıbı chplı ıcın

yanıt1
yanıt0
.......:

Arkadaşlar halkevi dedikleri DHKPC orgutudur yolu belli

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title