Haberler

Ankara: Bm Genel Sekreteri Annan Ankara'da

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere akşam saatlerinde Ankara'ya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere akşam saatlerinde Ankara'ya geldi.

Türkiye'nin Lübnan'a asker görmesine ilişkin tezkerenin TBMM'de ele alındığı sıralarda BM Genel Sekreteri Annan Ankara'ya geldi. Annan'ı taşıyan uçak saat 18.15'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Annan'ı Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfi Saltoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ertuğrul Apakhan ile Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği yetkilileri karşıladı. Uçaktan indikten sonra dinlenme salonunda bir süre istirahat eden Annan, daha sonra ikamet edeceği Swiss Otel'e hareket etti. Annan'ı ve beraberindekileri oluşturan konvoyun herhangi bir protesto gösterisine karşı çevre yolunu kullanacağı öğrenildi.

Annan, Ankara temasları kapsamında yarın ilk olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşecek. Ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelecek olan Annan, görüşmeden sonra Erdoğan ile ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Annan, Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlık Konutu'nda onuruna vereceği öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edildikten sonra Türkiye'den ayrılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title