Haberler

Ankara: Bakan Tüzmen'den Açıklama

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Bugünkü Bir Gazetede Yayımlanan "Bakan Bu Kez Adres Şaşırdı" Başlıklı Haberle İlgili Olarak, "Gümrük Teftiş Kurulu'nca Yapılan Soruşturma Raporlarının Kurumun Müsteşarına Gelmeden Basında Yer Almasının Değerlendirilmesini, Kamuoyunun Takdirine Bırakıyorum" Dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, bugünkü bir gazetede yayımlanan "Bakan bu kez adres şaşırdı" başlıklı haberle ilgili olarak, "Gümrük Teftiş Kurulu'nca yapılan soruşturma raporlarının kurumun müsteşarına gelmeden basında yer almasının değerlendirilmesini, kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

Tüzmen, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, bir gazetede yayımlanan "Bakan bu kez adres şaşırdı" başlıklı haberde, Teftiş Kurulu tarafından kendisine iletilen ve Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin hakkında suçlamalar içeren raporu Gümrük Müsteşar Vekili'ne gönderdiğinin belirtildiğini anımsatan Tüzmen, şunları kaydetti:

"Resmi Gazete'de de yayımlanan 'Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Tüzüğü'ne ve Gümrük Müsteşarlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye göre Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu bütün çalışmalarını müsteşar emri ve onayıyla yapmaktadır. Bu nedenle müsteşar atlanarak tarafıma gelen yazı, prosedüre uygun olarak gelmesi için ilgili kuruma iade edilmiştir. Prosedüre uymayan yazışmanın üzerine, '485 sayılı KHK'nın 5 ve 12., Teftiş Kurulu Tüzüğü'nün 3, 5/1, 6/1, 8/1 ve 20. maddeleri çerçevesinde bilgi ve gereği' ibaresini koymuşumdur. Bu, bana bağlı olan tüm kurumlar için yaptığım rutin bir uygulamadır."

Tüzmen, müfettiş hakkındaki soruşturma açma izni vermesiyle ilgili olarak da, "Bir firmanın Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı ve şirketiyle ilgili özel bilgilerin söz konusu müfettiş tarafından basına verildiği şikayeti üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda soruşturma izni verilmiştir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title