Haberler

Ankara: Bakan Pepe'den Valilere 'Sulak Alan' Genelgesi

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Sulak Alanların Korunmasıyla İlgili Valilere Bir Genelge Göndererek, Sulak Alanlardaki Kaçak Kuyuların Kapatılmasını İstedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, sulak alanların korunmasıyla ilgili valilere bir genelge göndererek, sulak alanlardaki kaçak kuyuların kapatılmasını istedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, sulak alanlardan su alımıyla ilgili bir genelge yayınladı. Bütün valiliklere gönderilen genelgede Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler hatırlatılarak, Çevre Kanunu ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri çerçevesinde sulak alanlarda özellikle tespit edilmişse tampon bölge, edilmemişse tahmini ekolojik etkilenme bölgesi sınırından itibaren en az 2.5 kilometrelik alan içerisinde sulak alan koruma bölgeleri içerisindeki su rejimi etkileyebilecek faaliyetlerin tespit edilmesi, sulak alan çevresi ve koruma bölgeleri içerisinde yer alan kuyuların belirlenmesini istedi. Bakan Pepe, kaçak kuyuların kapatılmasını izinli kuyularınsa tekrar başvuruları alınarak düzenlenmesi talimatını verdiği genelgede, su rejimini etkileyebilecek faaliyetler, yüzey ve yeraltı suyu alımı, yeni kuyu açımıyla ilgili olarak faaliyete başlamadan bakanlığın ilgili biriminin uygun görüşünün alınması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title