Haberler

Ankara: Atabeyler Operasyonu Davası

Kamuoyunda Atabeyler Operasyonu Olarak Bilinen Soruşturma Kapsamında, 2 Emniyet Müdürü ve TSK'dan İhraç Edilen 4 Astsubayın da Aralarında Bulunduğu 10 Kişinin "Hükümetin Görevlerini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs İçin Anlaşma Yaptıkları" İddiasıyla Yargılanmalarına Bugün Devam Edildi.

Kamuoyunda Atabeyler Operasyonu olarak bilinen soruşturma kapsamında, 2 Emniyet Müdürü ve TSK'dan ihraç edilen 4 astsubayın da aralarında bulunduğu 10 kişinin "hükümetin görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs için anlaşma yaptıkları" iddiasıyla yargılanmalarına bugün devam edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına 9 sanık ile sanık avukatları katıldı. Duruşmada tanıklar dinlendi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Murat Eren'in amcası Yusuf Vehbi Eren, "Murat benim yeğenimdir. Polisler tarafından yakalanmadan önce Murat Eren işyerime gledi. Saat 20.00-20.30 sıralarında işyerimden ayrılırken polisler tarafından gözaltına alındı" dedi. Duruşmada operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgularının ardından serbest bırakılan Ömer Faruk Çolokoğlu ve Mesut Terme de tanık olarak dinlendi. Her iki tanık da olaylar hakkında bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Duruşmada savunmanının hazır ettiği tanıklar da dinlendi. Tanık olarak dinlenen Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sıtkı Durak, sanık olarak davada yargılanan Merzifon Emniyet Müdürü Raşit Çavdar'ın, tarihini hatırlayamadığı bir akşam yanında misafirleri ile Merzifon'da bulunan Çınar Otel'e geldiklerini anlattı. Yarım saat kadar Çavdar ve misafirleri ile oturduğunu belirten Durak, masada güncel konuları konuştuklarını söyledi.

Tanık olarak dinlenen Merzifon Milli Emlak Dairesi'nde şef olarak çalışan Muharrem Doğmuş ise, Mart ayının sonlarına doğru Çavdar'ın kendisine misafiri olduğunu söylediğini ve misafirleri ile birlikte Çınar Otel'e yemeğe gittiklerini anlattı. Kendisinin amatör olarak ud çalıp şarkı söylediğini belirten Doğmuş, o gece de Çavdar ve misafirlerine ud çalıp şarkı söylediğini kaydetti. Çavdar'ın avukatı Hakan Doğan'ın söz alarak tanığa 'Birisi masada konuşurken ud çalıp çalamayacağının' sorulmasını istedi. Bu soruya Doğmuş, "Biri masamda konuşunca çalamam. Bu kim olursa olsum" cevabını verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Süreyya Gönül, "Hamiyeti geçtin yani' şeklinde espiri yaptı. Gönül'ün bu sözleri, salonda gülüşmelere neden oldu. Doğan, bir soru üzerine ise müzik aralarında sıradan konuşmalar yapıldığını söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Çınar Otel'de restaurant şefi Kamil Pelit ise, sanıklar Çavdar ve Eren'in dikkat çeken konuşmalarının olmadığını söyledi. Duruşmada Pelit, Mahkeme Başkanı Gönül'ün, sanık Emniyet Müdürü Çavdar'ın hesap ve yemek ile ilgili sorularını da cevaplandırdı. Yemekte neyin yendiğini hatırlamadığını belirten Pelit, hesabın ise o akşam ödenmediğini ve ertesi gün Emniyet Müdürüne gönderilmiş olabileceğini söyledi.

Duruşma, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanan asker sanıkların dosyalarının istenmesine karar verilerek ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title