Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Etimesgut'ta Yaklaşık 1 Milyon Vatandaşın Hizmet Alacağı Kadın Doğum Hastanesi'nde Sona Yaklaşıldı. 10 Yıldır Kaba İnşaatı Tamamlanamayan Hastanenin Geçen Yıl Yapılan Yatırımlarla 2007 Yılı Başında Açılması Bekleniyor.

Etimesgut'ta yaklaşık 1 milyon vatandaşın hizmet alacağı Kadın Doğum Hastanesi'nde sona yaklaşıldı. 10 yıldır kaba inşaatı tamamlanamayan hastanenin geçen yıl yapılan yatırımlarla 2007 yılı başında açılması bekleniyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, yapımına tekrar başladıkları hastaneyi tüm Ankaralı kadınlara hediye ettiklerini belirterek, "Yap-işlet modeliyle yaptırdığımız hastanemizde çalışmalar son noktaya geldi. Kısa sürede hizmete açacağız. Böylece ilçemizde yarım kalmış hiçbir yatırımı bırakmamış oluyoruz" dedi.

Hastanenin 50 yataklı olmasının planlandığının altını çizen Belediye Başkanı Yılmaz,ayrıca 2 yoğun bakım ünitesi, 4 ameliyathane, yeni doğan ünitesi ve morg bölümleri de yer alacağının altını çizdi. Başkan Yılmaz, merkezi soğutma sistemine sahip olacak hastanenin bölge halkının sağlık sorunlarının çözümünde büyük rol oynayacağını ifade etti. Yılmaz, "1 milyon nüfusun yaşadığı Etimesgut-Sincan-Yenikent bölgesinde böyle bir hastane bulunmuyor. Büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar Ankara'nın değişik semtlerine giderek tedavi olmak zorunda kalıyor. İşin başka bir yönü de ihtiyaç sahipleri ise gerek yol masrafı gerekse bilinçsizlik nedeniyle düzenli kontrollerini yaptıramıyor ve bebek ölümleri ve sakat doğumlara sıklıkla rastlanıyor. Sadece Etimesgut'ta bin 500'e yakın engelli bulunuyor. Diğer ilçelerle bu rakamın 5 bine yaklaşıyor. Böyle bir hizmete ne denli gereksinim duyulduğu bir kez daha ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title