Haberler

Ankara: Anavatan Partisi Milletvekili Güler'den Karayolları Taşıma Yönetmeliğine Eleştiri

Anavatan Partisi (Anap) Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, Karayolları Taşıma Yönetmeliğini Eleştirerek, "Yönetmelik, AB Mevzuatına Uygun Olmadığı Gibi Hukuki de Değil. Cezalar, Başlı Başına Bir İnceleme Konusudur" Dedi.

Anavatan Partisi (ANAP) Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, Karayolları Taşıma Yönetmeliğini eleştirerek, "Yönetmelik, AB mevzuatına uygun olmadığı gibi hukuki de değil. Cezalar, başlı başına bir inceleme konusudur" dedi.

Parlamentoda bugün bir basın toplantısı düzenleyen Güler, Ulaştırma Bakanlığı'nca yürürlüğe konulan Karayolları Taşıma Yönetmeliği'yle ilgili eleştirilerde bulundu. Yönetmelikle kanunda olmayan sınırlamalar getirildiğini iddia eden Güler, yolcu otobüsleriyle kargo taşımacılığının yasaklandığını, bunun da haksız rekabete neden olduğunu ifade etti.

Otobüs ile işletmeci arasında sözleşmenin iki tarafı ilgilendiren konu olduğunu belirten Güler, sözleşme bedelinin tespitinin Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılmaması ve bu bedelin serbest piyasa şartlarınca belirlenmesi gerektiğini söyledi. Yönetmelikte, bir önceki dönemden düşük ücret tarifesi alan firmalara 9 ay aynı fiyattan taşıma cezası verilmesinin öngörüldüğünü anlatan Güler, şöyle konuştu: ''Bu düzenleme ne kamu yararı amacına yönelik ne serbest piyasaya, ne de kanuna uygundur. Yolcu kapasitesi, bayram, kış ve yaz mevsimleri dikkate alınarak ayarlanan taşıma ücretleri, 9 ay boyunca sabit hale getirilemez. Yönetmelik, AB mevzuatına uygun olmadığı gibi hukuki de değildir. Cezalar, başlı başına bir inceleme konusudur. Teknik hatalar topyekun olarak görülememekte, işaret ettikçe düzeltilmektedir. Bu da yönetmeliğin, yeterince özenle hazırlanmadığının bir kanıtıdır. Olmayan maddeyle ilgili cezaya rastlamak bile mümkün olabilmiştir. Yönetmeliğin topyekun elden geçirilerek, anlaşılır, sade, hukuki ve uygulanabilir bir hale dönüştürülmesi gerekmektedir.''

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title