Haberler

Ankara: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, 83 Yıldır Ekonomiden Toplumsal Hayata Kadar Büyük Başarılar Gerçekleştiren Türk Toplumunun, Misyonuna Yakışır Atılımlarla Dünyanın Büyük Güçleri Arasına Gireceğini Belirtti.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, 83 yıldır ekonomiden toplumsal hayata kadar büyük başarılar gerçekleştiren Türk toplumunun, misyonuna yakışır atılımlarla dünyanın büyük güçleri arasına gireceğini belirtti.

DYP Genel Başkanı Ağar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından dağılan, parçalanan ve her yönden işgal edilen Osmanlı İmparatorluğu'nun külleri içinde milletin Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiği mücadele ve ulaşılan zaferle bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu kaydetti. İstiklal Savaşı'nda yaşanan yoksullukların ve zorlukların karakteri bağımsızlık olan Türk milletinin iman ve azimle mücadele etmesine engel teşkil etmediğine dikkat çeken Ağar, kimi çevrelerin şartları en kötü karanlığı en koyu, ümidi en zayıf gördüğü işgalci güçlerle işbirliği yapmayı ve mandacılığı tercih etmeyi en akılcı yol olarak dile getirdiği bir zamanda, Mustafa Kemal Atatürk'ün milli kimliğinin liderliğini bulduğunu ve Türkiye'nin bağımsızlığını kabul ettirerek milletin bu azim ve kararlığı bugün de yolu aydınlattığını ifade etti. Ağar, millet iradesini esas alan bir rejim olarak Cumhuriyetin İstiklal Savaşı'nı şekillendiren Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin olduğu kadar, Türkiye'nin modernleşme, kalkınma, gelişme istikametindeki iki yüz yıllık yolculuğunun da doğal bir sonucu olduğuna işaret etti. Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak isteyen Türkiye'nin, Cumhuriyet'le, demokrasiyi birleştirdiğini haklar ve hürriyetler temelinde vatandaşlarının barış, huzur ve refah içinde yaşayacakları şartları inşa etme yolunda dev adımlar attığını dile getiren Ağar, "Bu siyasal ve sosyal zemin, Farklılık içinde birlik anlayışı çerçevesinde kaderde, kıvançta, tasada yaşanan ortak geçmişi geleceğe taşıyacak olan en önemli unsurdur. Bütün bunların ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği ve dirliğine karşı gaflet, dalalet içinde bulunanlar kadar, kimi uluslar arası güçlerle sefil çıkarları için işbirliği yapanlar da milletimizin bu asil karakterini hüsrana uğrayacaklarını kesin bir kanıtı olarak mutlaka hesaplarına katmalıdırlar. 83 yıl içinde büyük başarılar gerçekleştiren, ekonomiden toplumsal hayata ve uluslararası alana kadar onurlu,g güçlü bir toplum ve devlet oluşturan milletimiz, sonsuzluğa akan tarih içinde asaletine ve misyonununa yakışır atılımlarla dünyanın büyük güçleri arasına girecek, hakkın ve adaletin uluslar arası düzeyde gerçekleşmesi davasının da kararlı bir takipçisi olacaktır. Cumhuriyetimiz'in 83. yılının tüm milletimize kutlu olmasını dilerim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title