Haberler

Andırın'da "Sodes" Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde "SODES" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Andırın 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu salonunda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Kahramanmaraş İşletme Değerlendirme Uzmanı Nihat Şimşek ve Yatırım Destek Uzmanı Sayre Aysal katıldı.

Aysal, Sosyal Destek Programı'nın (SODES) en önemli amacının bölgenin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak olduğunu belirtti.

SODES projelerinin, istihdam edilebilirliği artırmayı, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı ve kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı vermeyi hedeflediğini dile getiren Aysal, projeler hazırlanırken amacına uygun olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Projelerin iyi analiz edilerek hedef kitlelere ulaşılmasına dikkat edilmesi, kalıcı ve gelir getirici projeler hazırlanması halinde, projenin süresi sona erdikten sonra bile çalışabilirliğini sürdürebileceğini ifade eden Aysal, örnek projelere ilişkin bilgi verdi.

İşletme Değerlendirme Uzmanı Nihat Şimşek ise hazırlanan projelerin süresinde teslim edilmesi gerektiğini belirterek, projelerin kabul edilmesinden sonra sürecin nasıl işleyeceği, finansman kullanımı konusunda bilgi verdi, projelerle ilgili son başvuru tarihinin 12 Ağustos olduğunu kaydetti.

Andırın Kaymakamı Kürşad Özdemir, Belediye Başkanı Baki Tezcan, Yeşilova Belediye Başkanı Hüseyin Kayıran, Geben Belediye Başkanı Gökhan Avcı, Andırın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Temiz, kamu kurum ve kuruşlu temsilcilerinin katıldığı toplantı sonunda konuşmacılar soruları yanıtladı.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title