Haberler

"Anayasa Değişikliği Türkiye'de Yeni Bir Rejimin Adıdır'

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker Eskişehir'de mitingde yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğiyle Atatürk rejiminin yerine Recep Tayyip rejiminin getirilmek istendiğini öne sürerek, "Anayasa değişikliği, Türkiye'de yeni bir rejimin adıdır" dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker Eskişehir'de mitingde yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğiyle Atatürk rejiminin yerine Recep Tayyip rejiminin getirilmek istendiğini öne sürerek, "Anayasa değişikliği, Türkiye'de yeni bir rejimin adıdır" dedi.

Masum Türker, Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Yaklaşık bin kişiye hitaben konuşma yapan Türker, referandumda neden hayır diyeceklerini anlatmak için geldiğini belirtti.

KENDİLERİ ÇALMIŞLAR, KENDİLERİ OKUMUŞLAR, KENDİLERİ OYNAMIŞLAR

Liderlerin miting alanlarında konuşmalar yaptığını ancak kimsenin referandumdan sonra nasıl bir Türkiye olacağını anlatmadığını ifade eden Masum Türken şöyle devam etti: "Daha çok havuzlar, kasetler, şunlar bunlar konuşuluyor. Vereceğiniz oylarla Türkiye'nin geleceğini tayin edeceğiz. Bu anayasanın içerisine neyi koyarlarsa koysunlar, Türkiye Cumhuriyetinde Atatürk rejimi değişeceği için, Recep Tayyip rejimi geleceği için biz hayır diyeceğiz. Anayasa değişikliği Türkiye'de yeni bir rejimin adıdır. Bu rejim diktatörlüktür. Bu anayasanın önce hazırlanma biçimine bakalım, bu anayasa demokratik bir şekilde hazırlanmamıştır, bu anayasada siyasi partilerle uzlaşılmamıştır. Siyasi partiler halkın temsilcileridir. Kendileri çalmışlar, kendileri okumuşlar, kendileri oynamışlardır. Muhalefet partilerin önerge vermelerinin önünü kesmişlerdir."

BENİM BOYUM BİR 70'İN ÜZERİNDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın soy-sop tartışması başlattıklarını söyleyen Masum Türker, " Milletin kafasına koydular ki boyu 1.85'in üzerinde olanlar bu ülkeyi yönetsinler. Benim boyum bir 70'in üzerinde ama ondan daha iyi bu ülkeyi yönetirim. En azından ülkemi satmam, halkımın özgürlüğünü satmam. Ama o boyu ile hem halkının toprağını hem de özgürlüğünü satıyor" dedi.

YARIN, İSTEDİĞİ BELEDİYE BAŞKANINI GÖREVDEN ALACAK

Yapılacak değişiklikle Anayasa Mahkemesi ile Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun çalışamaz haline getirilmek istendiğini öne süren DSP Genel Başkanı Masum Türker şunları kaydetti: "Dünyanın hiçbir yerinde olmayan, Adalet Bakanı ve müsteşarını Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nda tutuyor. Boyu uzun ya tepeden bakıyor. Yandaşları 'Almanya'da ve Fransa'da da öyle' diyor.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun başkanı diye anayasa değişti. Gel değiştirelim diyoruz, sayıyı artırıyor. Bu ne demektir? Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nu çalıştırmamak demektir. Rejimi değiştirmek istiyorlar. Evet demek, Atatürk'ün kurduğu rejimi yok etmek demektir. Yapılacak değişikliklerle memurun, vatandaşın Danıştay'a başvurma hakkı yok ediliyor. Yarın, istediği belediye başkanını görevden alacak. Böylece AKP, her belediyeyi ele geçirmek isteyecek. Örnek mi istiyorsunuz işte Adana. Demokratik solcular olarak Anayasa değişikliğine karşıyız."

SENİN GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEYEN YOK Kİ

Referandumdan sonra anayasanın değiştirileceğini söyleyen Masum Türker, hükümetin Abdullah Öcalan ile dolaylı yollardan görüşme yaptığını kaydetti. Türker, "Başbakan, halk oylamasından sonra anayasayı değiştireceğim diyor. Kime söz veriyor? BDP'ye, başka yerlere. Nasıl bir değişiklik? Bilen yok. Mitinglerindeki konuşmasında özerkliğe bir kez dokunmadı, hayır demedi. Biz biliyoruz ki Abdullah Öcalan'la görüşmüştür. Sen görüşmüyorum demekle olmuyor. Oraya giden MİT müsteşarı, yetkili kişiler. Hükümet olmayan kişilere sen bunu yutturabilirsin. Biz hükümet olduk, bunları biliyoruz. Abdullah Öcalan daha önce askerler görüştüğünü, son yıllarda da sivil yetkililerle görüşme yaptım diyor. Son yıllarda iktidarda olan AKP. Senin görüştüğünü söyleyen yok ki" diye konuştu.

SİYASİ PARTİLERİN FAALİYETLERİNE SON VERECEKLER

Anayasa değişikliğinin ardından yeni kanunlar çıkartılacağını ve yasakların geleceğini öne süren Masum Türker, mitingin sonuna doğru konuşmasını yağan yağmurun altında yaptı. Türker, "Değişiklikler olursa yeni bir kanun çıkaracak, bu mitingin yapılmasını da yasaklayacak, siyasi partilerin faaliyetlerine son verecek. Hitler yetkileri aldıktan sonra hiç bir partiyi yaşatmadı. Kanunlarla bizi ezecekler, siyaseti yasaklayacaklar, istedikleri şeyleri yapacaklar" dedi.

KORKMADAN BAŞBAKANLIĞI İSTEYİN

DSP Genel Başkanı Masum Türker, kalabalığın "Başbakan Türker" diye bağırması üzerine, "Benim de yüreğimde ve beynimde o var. Korkmadan başbakanlığı isteyin, Allah isteyene verir. Herkesten, halktan başbakanlığı isteyin. Atatürk ve Ecevit bizim soyumuzdur. Atatürk'ün düşüncesine sahip çıkacağız. Türkiye'nin üniter yapısını koruyacağız. Tayyip Erdoğan'a bu anayasa değişikliğinde geçit vermeyeceğiz. Yağan bu bereket bize iktidara getirsin" diye konuştu.

DSP lideri Türker, otobüste yanında duran Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i göstererek "Başkanımızla çok uğraşıyorlar. Şunu bilsinler, başkanın kılına zarar gelirse önlerine ilk atılacak kişi benim" dedi.

ESKİŞEHİR- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title