Haberler

Anayasa Değişikliği Paketi Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulunda, "Milletvekili Genel Seçimlerinin 4 Yılda Bir Yapılmasını, Cumhurbaşkanının Halk Oyuyla ve 5 Artı 5 Sistemiyle Seçilmesini" de İçeren Anayasa Değişikliği Teklifinin Tümü, 376 Oyla Kabul Edildi.

TBMM Genel Kurulunda, "Milletvekili genel seçimlerinin 4 yılda bir yapılmasını, cumhurbaşkanının halk oyuyla ve 5 artı 5 sistemiyle seçilmesini" de içeren Anayasa değişikliği teklifinin tümü, 376 oyla kabul edildi.

Genel Kurulda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin, Salih Kapusuz, Faruk Çelik, Eyüp Fatsa ve İrfan Gündüz, ANAVATAN Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu ile 354 milletvekilinin, Anayasanın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin ikinci tur oylaması tamamlandı.

Anayasa değişiklik teklifinin tümü üzerindeki gizli oylamaya, 377 milletvekili katıldı. Teklif, 1 ret oyuna karşı, 376 oyla kabul edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title