Haberler

Anavatan ve DYP'den Hükümete Erken Seçim Çağrısı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Hükümete, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Öncesi Erken Seçim Çağrısında Bulundu. İki Lider YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç'e Yönelik Suikast Girişimine Dikkat Çekerek, Bu Ortamda Cumhurbaşkanlığı Seçimine Gidilmesinin Hayırlı Olmayacağını, Hükümetin Ağır Sorumluluğu Olduğunu Bildirdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümete, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi erken seçim çağrısında bulundu.

Mumcu ve Ağar, akşam saatlerinde TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi. İki siyasinin "ani" basın toplantısı düzenleme kararı almasında, YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç'e yönelik suikast girişimi etkili oldu.

CUMHURBAŞKANINI YENİ MECLİS SEÇSİN

Ağar, "Hükümetin Cumhurbaşkanı seçmesi için bizim desteğimize ihtiyacı yok. Biz daha önce 367 ve 184 le ilgili değerlendirmemizi yaptık. Buna göre üçüncü turda adaylarını çok rahat çıkarabilirler. Biz önümüzdeki 24 saat ve 48 saatlik süreci değerlendirerek iktidara şöyle bir çağrıda bulunuyoruz. Gelin Cumhurbaşkanı'nı milletin iradesi ile seçelim. Cumhurbaşkanını yeni Meclis seçsin" dedi.

HÜKÜMETE MESAJ: NİHAİ KARAR DEĞİL

Mumcu, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yapılan saldırıyı AKP'nin iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyerek, "Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın Türkiye'ye çeşitli rahatsızları da beraberinde getirecektir. Onun için iktidarın hemen seçim kararı alması lazım. Bu iyi bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmesini öneririz" dedi.

Erken seçim çağrısının iki partinin "nihai" kararı olmadığını belirten Mumcu'nun, hükümetin erken seçim çağrısına vereceği tepkinin nihai kararlarını etkileyeceğini söylemesi dikkat çekti.

GRUP KARARI ALINMAYACAK

Mumcu ve Ağar, ilk turu 27 Nisan Cuma günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin grup kararı almayacaklarını, oturuma katılıp katılmama kararının "siyasi" olduğunu ve grup kararının milletvekillerine "baskı" anlamına geleceğini de belirtti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title