Haberler

Anadolu'nun İlk Tarihi Demir Köprüsü Restore Ediliyor

"Köprünün tamamen bitirilmesinin ardından bölge, yeni cazibe alanlarının açılmasına da vesile olacak" dedi.

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur,

"Köprünün tamamen bitirilmesinin ardından bölge, yeni cazibe alanlarının açılmasına da vesile olacak" dedi.

Sungur, AA muhabirine, Osmanlı döneminde bu yörenin hanlarıyla şöhret kazandığını belirtti. Sungur, Sultan 2. Abdülhamit döneminde 1906'da başlayan demir köprü inşasının 1907'de tamamlandığını kaydetti.

Anadolu'nun ilk demir köprüsü olma özelliği taşıyan köprünün, zamanla zarar gördüğünü ifade eden Sungur, şöyle konuştu:

"Almanlar tarafından yapılan tarihi demir köprü, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1995'te korunması gereken taşınmaz kültür varlıkları olarak tescil edildi. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından 20 Aralık 2012'de restorasyon işi ihale edildi ve işin süresi 300 gün olarak belirlendi. İhaleyi alan firma tarafından köprünün aslına uygun hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Köprünün tamamen bitirilmesinin ardından bölge, yeni cazibe alanlarının açılmasına da vesile olacak."

- "Kızılırmak akacak halk faydalanacak"-

Belediye Başkanı Sungur, bölgelerinden geçen Kızılırmak Nehri'nden yıllardır kimsenin faydalanmadığını ifade ederek, ilçenin kalkınmasının yanı sıra Kırıkkale ve Ankara'yı da içine alan yeni yaşam ve rekreasyon alanlarının yapımı için bir proje hazırladıklarını bildirdi.

Proje ile 3 bin kişiye istihdam sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Sungur, şöyle konuştu:

"Kızılırmak kenarına yapacağımız projeyle bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu alan içerisinde ahşap iskeleler, açık ve kapalı yüzme alanları, anfi tiyatroları, yürüyüş ve piknik alanlarının bulunduğu, kafelerin ve otellerin yer aldığı yeşil bir vadi inşa etmeyi planlıyoruz. Proje 15 milyon liraya mal olacak. Yahşihan Belediyesi olarak altından kalkabileceğimiz bir rakam değil. Ancak Valilik ve İl Özel İdare'nin destekleriyle bu projeyi hayata geçirebiliriz. Proje tamamlandığında yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız. Yeni yaşam alanları ortaya çıkmış olacak. Herkes 'Kızılırmak akar, Kırıkkale bakar' derdi. Biz bunu tam tersine çevirmek için bu önemli projeyi hazırladık. Çalışmalarımız sürüyor. Kaynak teminin ardından en yakın zamanda projeye başlayacağız."

Muhabir: Emrah Yaşar / İsmail İçer

Yayıncı: Berin Alpaslan - KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Sungur Kızılırmak Kırıkkale Yahşihan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title