Haberler

Anadolu Lisesi ve Ana Okulu'ndan Yıl Sonu Programı

Erzurum'un Oltu İlçesindeki Anadolu Lisesi ve Ana Okulu Öğrencilerin Hazırladığı Yılsonu Programları İlgiyle İzlendi.

Erzurum'un Oltu ilçesindeki Anadolu Lisesi ve Ana Okulu öğrencilerin hazırladığı yılsonu programları ilgiyle izlendi.

Oltu Anadolu Lisesi'nin geleneksel olarak düzenlediği şiir, tiyatro ve müzik eğlence programı Oltu Belediyesi Sinema Salonu'nda yapıldı. Yoğun bir davetli topluluğunun iştirak ettiği 11. Geleneksel şiir, tiyatro ve müzik gecesi öncesinde okulun misyonu ve vizyonu konusunda bir konuşma yapan Anadolu Lisesi Müdürü Kahap Erdoğan, şiir okuma ve yazma yarışması adıyla başlattıkları programın geçen zaman içerisinde bir şiir şölenine dönüştüğünü söyledi.

Sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle kardeşliği-dostluğu ön plana çıkarma gayretlerinin 1995 yılında kurulan okulda hiçbir disiplin olayının yaşanmamasıyla doğrudan bağlantılı olduğunu öne süren Oltu Anadolu Lisesi Müdürü Kahap Erdoğan, öğretmen, öğrenci ve velisiyle büyük bir aile olduklarını kaydetti.

Bu yıl, bir ilki gerçekleştirerek öğrenciler tarafından okunan "Savaşlar son bulmadıkça; huzur bulamayız, mutlu olamayız" isimli İngilizce şiirle başlayan gecede, okul öğrencileri özenle seçilmiş birbirinden güzel toplam 13 şiir okudu.

Okunan şiirlerin ardından "Bu vatan hepimizin" adlı vatan sevgisi, birlik ve beraberlik konularını içeren tiyatro oyunu sahnelendi. Davetlilerden büyük alkış alan tiyatro oyunu sonrası genç tiyatrocu adayları uzun süre alkış yağmuruna tutuldu. Programın son bölümünde ise organizasyona damga vuran okul öğrencileri hep birlikte mini bir halk müziği konseri verdi. Programa Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkan vekili Metin Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan, daire amir ve müdürlerinin yanısıra öğrenci velileri katıldı.

ANA OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PROGRAMI Oltu Ana okulu öğrencileri okul öncesi bahar şenlikleri kapsamında "Minik Yürekler" isimli bir gösteri düzenledi. Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen gösteriye Oltu Belediye Başkan Vekili Metin Polat'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Emrah Savur, öğrenci velileri ve yakınlarıyla çok sayıda davetli katıldı.

Gösteri öncesi bir açılış konuşması yapan Oltu Anaokulu Müdürü Ayhan Karabulut, 2004-2005 yılında hizmete açılan okulun bugün itibariyle 100 öğrenci, 4 öğretmenle eğitim ve öğretimine devam ettiğini söyledi.

Daha sonra okuldaki 6 yaş grubu minik öğrenciler arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Doğa ve Deniz Karahasanoğlu isimli ikiz kardeşlerin birlikte okuduğu "Hoş geldiniz" adlı şiirle başlayan gösteri, her kıtasını bir minik öğrencinin ezbere okuduğu İstiklal Marşı ile devam etti.

Şirinler, Uğur Böcekleri, Beyaz Kelebekler ve Mavi Boncuk Sınıfı öğrencilerinin müzik eşliğinde sahneye koyduğu gösteriler büyük beğeni topladı. Minik öğrencilerin okuduğu birbirinden güzel şiirler ve Köçek gösterisi davetlilerden bol bol alkış alırken yaklaşık 1,5 saat süren gösteride ailelerin çocuklarından daha heyecanlı oldukları gözlendi.

(DMA-İRT-Y) 25.05.2008 17:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title