Haberler

Ambargoyu Oryantiring ile Delecek

Sporda Uluslararası Alanda Ambargoyla Karşılaşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Balkan Oryantiring Şampiyonası'na İlk Kez Gözlemci Sıfatıyla Katılacak.

Sporda uluslararası alanda ambargoyla karşılaşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Balkan Oryantiring Şampiyonası'na ilk kez gözlemci sıfatıyla katılacak.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, KKTC'nın Bulgaristan'ın Belogradchik kentinde 1-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonada, kendi adıyla yer alacağını söyledi.

Genç, Türkiye'de Mart ayında gerçekleştirilen Balkan ülkeleri toplantısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adını gündeme getirdiklerini ve bunun altyapısını sağladıklarını kaydetti.

KKTC'nin oryantiring için avantajlı bir ülke olduğunu ve burada federasyonlaşma için gerekli kulüplerin oluşturulduğunu ifade eden Genç, şöyle konuştu:

''Türkiye içindeki yarışmalara katılarak Türk Milli Takımı'na girebilirler. Böylece yurt dışında da yarışabilirler. Ancak biz istiyoruz ki kendi ayakları üzerinde, kendi bayrakları altında KKTC olarak uluslararası yarışmalara katılsınlar. Şu an yasal bir sorunları yok. Gelecek hafta Bulgaristan'da yapılacak Balkan Şampiyonası'na gözlemci olarak katılacaklar. Her türlü yazışma yapıldı. Uluslararası alanda oryantiringde ilk kez yer alacaklar. Kendi adlarıyla katılacaklar.''

Kuzey Kıbrıslı sporcuların bir çok branşta uluslararası müsabakalara katılma konusunda zorluklarla karşılaştığını ifade eden Genç, ''Biz işin Dışişleri Bakanlığını ilgilendiren tarafıyla ilgilenmiyoruz. Politik yönü bizim dışımızda. Ancak oryantiringin gelişip yaygınlaşması için Güney Doğu Avrupa ülkelerinde olumsuz bir görüş yok. Ancak KKTC bayrağı oraya çekildiğinde ne gibi tepki olur bilmiyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title