Haberler

Amatör Dağcı Çıktığı Kayalıklardan Yere Çakıldı

Antalya'nın Kemer İlçesine Bağlı Kuzudere Mevkiinde Karataş Kayalıklarına Tırmanan Amatör Bayan Dağcı, 7 Metreden Yere Çakıldı. Düştükten Sonra Cep Telefonuyla 112'yi Arayan Amatör Dağcı Bölgeye Gelen Akut Ekibi Tarafından Kurtarıldı.

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Kuzudere mevkiinde Karataş kayalıklarına tırmanan amatör bayan dağcı, 7 metreden yere çakıldı. Düştükten sonra cep telefonuyla 112'yi arayan amatör dağcı bölgeye gelen AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

Olay, bugün öğle saatlerinde meydana geldi. İsmet İnönü Anadolu Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi amatör dağcı Selen Acısı, Karataş kayalıklarına tırmanmak için bölgeye geldi. Yalnız olarak tırmanışa başlayan Acısı, 7 metre yükseklikten aşağıya düştü. Uzun süre olayın şokunu üzerinden atamayan Selen Acısı, cep telefonuyla 112'yi aradı. 112 görevlileri bölgenin yapısından dolayı AKUT ekiplerinden yardım istedi. AKUT Antalya Bölge Müdürlüğü Kurtarma Birimi Başkanı Yılmaz Şengül başkanlığındaki 5 kişilik

AKUT ekibi, genç dağcıyı kurtarmak için bölgeye geldi. Selen Acısı ile sürekli cep telefonuyla görüşerek yer tespiti yapan AKUT ekibi iki saatlik bir çalışma sonrası Acısı'ya ulaştı. AKUT ekibi burada Acısı'yı sedyeye alarak 2 kilometre mesafedeki ambulansa taşıdı. Burada ilk müdahalesi 112 ekiplerince yapılan Selen Acısı, daha sonra Kemer Devlet Hastanesi'ne ardından Antalya Devlet Hastanesi'ne getirildi. Tedavi altına alınan dağcının ayağında kırık olduğu öğrenildi.

AKUT Bölge Kurtarma Birimi Başkanı Yılmaz Şengül, olayı öğrendikten hemen sonra bölgeye hareket ettiklerini belirterek, "Dağcı ile telefonla sürekli irtibat kurarak yerini tespit ettik. Bölgeyi çok iyi biliyoruz. Çünkü burası bizim eğitim alanımız. Kayalık bölge amatör dağcılar için risk oluşturuyor. Genç dağcımız kazayı çok ucuz atlatmış. AKUT ekibi olarak yaralı dağcıyı mahsur kaldığı bölgeden alarak ambulansa getirdik" dedi.

(ŞT-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title