Haberler

Amasya Vali Daşöz, Yapımı Devam Eden Madenüs Köprü İnşaatını İnceledi

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Bir Süre Önce Başlanan ve Yapımı Halen Devam Eden Köprü İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, bir süre önce başlanan ve yapımı halen devam eden köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Yeşilırmak nehri üzerinde bulunan eski Madenüs Köprüsünün yıkılarak yerine Amasya Valiliğince tarihi dokuya uygun bir köprünün yapımına başlandığını hatırlatan Daşöz, inşaattaki incelemeleri sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Köprünün tamamlandığında farklı mimarisinden çok işleyişiyle de önem kazanacağını kaydeden Daşöz, 'Köprü adete bir sevgi köprüsü haline gelecek. Yerli ve yabancı konuklar sanatçılar köprü üzerinde çalışmalar yapmasına olanak sağlayacak' dedi.

Köprüye yeni bir isim verilip verilmeyeceği konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu da belirten Daşöz, köprünün açılışını da özel bir tören yapılabileceğini ifade etti.

Yaklaşık 500 bin TL'ye tamamlanacak köprünün 4.5 metre genişliğinde ve 60 metre uzunluğunda olacağı öğrenildi.

(KÜ-EDİ-MHD) - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title