Haberler

Altındağ Belediyesi Edebiyat Söyleşileri Devam Ediyor

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce "Altındağ'da Kültür Sanat ve Edebiyat Söyleşileri" Başlığıyla Düzenlenen Söyleşiler Devam Ediyor.

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce "Altındağ'da Kültür Sanat ve Edebiyat Söyleşileri" başlığıyla düzenlenen söyleşiler devam ediyor.

Daha önce Prof. Dr. İskender Pala, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, Yavuz Bülent Bakiler ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programı, son olarak şair ve yazar Bekir Sıtkı Erdoğan'ı ağırladı. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, "Günümüz Şiiri ve Geleneği Yorumlama" konusu ele alındı. Mehmet Nuri Parmaksız'ın sunduğu söyleşiden önce Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Cengiz Taşkent mini bir konser verdi. Sözlerine şiirin bir zevk olduğunu ve ruhu terbiye ettiğini söyleyerek başlayan Erdoğan, "Bir ruhun incelmesini, zarifleşmesini istiyorsak onu ya müzikle ya şiirle terbiye etmeliyiz" diye konuştu. Şiir yazmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını dile getiren Erdoğan, "Herkes şiir yazabilir. İçinizden geçenleri kağıda dökebilirsiniz. Ama bu sizin şiiriniz olur, halkın şiiri değil. Bu nedenle halkın olacak bir şiir yazmak sanıldığından çok daha zordur ve hem büyük özveri hem de sabır ister. Bir kelime bile şiirdeki tüm anlamı değiştirir" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren programın ardından Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, Bekir Sıtkı Erdoğan'a bir teşekkür plaketi sundu.

(BK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title