Haberler

"Altın bulduk, beraber değerlendirelim" mesajını alınca, suç duyurusu için savcılığa koştu

Güncelleme:

Bursa'da yaşayan bir vatandaş, tanımadığı bir telefon numarasından, "Eşimin teyzesinin hayvan damını tadilat yaparken, duvarın içinde 50 kuruş büyüklüğünde sarı liralar bulundu" mesajı alınca savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Bursa'da, yaşayan Ömer Şenses (33) isimli vatandaş dolandırıcıların hedefi oldu. Tanımadığı bir telefon numarasından, "Eşimin teyzesinin hayvan damını tadilat yaparken, duvarın içinde 50 kuruş büyüklüğünde sarı liralar bulundu. Bunları birlikte değerlendirebilir miyiz?" mesajı alan adam, savcılığa giderek mesajı gönderen kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

"ALTINLARI BERABER DEĞERLENDİREBİLİRİZ"

İnegöl'de, bir mobilya firmasında çalışan Ömer Şenses'in cep telefonuna, Pazar günü saat 14.45'te bilmediği bir numaradan mesaj geldi. Mesajda, "Selamünaleyküm ağabey, ben Murat, İzmir'denim. Eşimin teyzesinin hayvan damını tadilat yaparken, duvarın içinde 50 kuruş büyüklüğünde sarı liralar bulundu. Bunları birlikte değerlendirebilir miyiz?" yazdığını gördü. Mesajı atan kişinin dolandırıcı olduğunu düşünen Şenses, numarayı aradı. Şenses, telefonu açan kişiye, kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Dolandırıcıların hedefindeki Şenses, bir arkadaşının da, "Ağabey Ben Ali. Teyzem eski kerpiç evin temelinde Osmanlı dönemine ait bin 632 adet sarı bir şeyler buldu. Yardımcı olursan eşit bir şekilde paylaşırız" mesajını aldığını öğrendi. Bunun üzerine Şenses, karakola giderek mesajı atan kişi ya da kişilerden şikayetçi oldu.

"BÖYLE MESAJLARA KANMAYIN"

Vatandaşlara uyarıda bulunan Ömer Şenses, "Benim bir arkadaşıma daha böyle bir mesaj geldi. Onlara da konuyu anlattım ve dolandırılmalarını engelledim. Daha önce dolandırıcılar, kendilerini 'savcı, hakim, komiser' olarak tanıtıp dolandırıcılık yapıyordu. Sanırım bu da yeni bir yöntem. 'Altın buldum çıkarmama yardım et' gibi mesajlara atan dolandırıcılara kimse kanmasın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cep Telefonu İnegöl Haberler

500

Yorumlar (7)

USTURA:

MAŞAALLAH ARKADAŞ HAKKETDEN COK UYANIKMIŞ YILIN UYANIK ADAMI SEÇİLSE BARI BU İŞLER 20 SENEYİ GEÇTİ ALOOOO

13
4
yanıtYanıtla
ASKER:

YILLAR ÖNCE ASKER ARKADASIM KARDESIM GIBI GORDUGUM KISI BENI BU SEKILDE BI GÜZEL KAZIKLAMISTI. SIMDI BU HABERI GORÜNCE YEDIGIM KAZIK AKLIMA GELDI.

15
0
yanıtYanıtla
kara kuyu:

. . . afiyet seker olsun asker.

yanıt6
yanıt2
ali:

bana da aynı mesaj gelmişti. Tüh be dolandırıcımıydı

8
0
yanıtYanıtla
hüseyin:

Açgözlü olmak, dolandırılmanın temel şartıdır. . .

6
0
yanıtYanıtla
ahmet:

bizede geldi aynı msjdan. bide tanıdığı birine atıyor gibi yapmış. mesela ''''ahmet abi, ben murat falan filan. . '''' diye yanıltmaya çalışmış

6
0
yanıtYanıtla
salih:

aynı mesaj banada geldi. ''en yakın polis karakoluna git onlar daha fazla yardımcı olurlar'' diye cevap yazdım

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title