Haberler

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Tacikistan'da

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier,Tacikistan'daki siyasi güçleri radikalizm ve aşırıcılığın önlenmesi için diyalog kurmaya çağırdı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Tacikistan'daki siyasi güçleri radikalizm ve aşırıcılığın önlenmesi için diyalog kurmaya çağırdı.

AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Orta Asya gezisinin son durağı Tacikistan'daki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Siraciddin Aslov ile bir araya geldi.

Tacikistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Aslov ile Steinmeier, görüşme sırasında ticari-ekonomik, su-enerji, bilim-kültür ve diğer alanlarda iki ülke arasında ikili ve çok taraflı iş birliğinin durumu ile geleceğine ilişkin fikir alış verişinde bulundu.

İki bakan, parlamentoları arasındaki ve tarafların AGİT çerçevesindeki iş birliğinin perspektiflerini gözden geçirdi. Görüşmede, Afganistan dahil bölgesel güvenlik ve iş birliği konuları da ele alındı.

Steinmeier, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede radikalizm ve aşırıcılığın önlenmesi için siyasi güçlerin diyalog kurması gerektiğini söyledi. Steinmeier, ülkedeki tüm siyasi güçlerin görüşme masasına oturarak görüşmeleri gerektiğini vurguladı.

Son saldırıların terörizm ve aşırıcılığa karşı mücadelede ülkeler arasında iş birliği yapılmasının ne kadar gerekli ve önemli olduğunu gösterdiğini kaydeden Steinmeier, bu konuda Tacikistan ile verimli görüş alışverişi içinde olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Tacikistan Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title