Haberler

Almanya'daki G-8 Zirvesi

Dünyanın En Zengin 7 Ülkesi ile Rusya'yı Bir Araya Getiren G-8 Zirvesi İçin Almanya'nın Heiligendamm Kentinde Toplanan Liderleri Protesto Eden Göstericiler Polisle Çatışıyor.

Dünyanın en zengin 7 ülkesi ile Rusya'yı bir araya getiren G-8 zirvesi için Almanya'nın Heiligendamm kentinde toplanan liderleri protesto eden göstericiler polisle çatışıyor.

Binlerce protestocu, toplanma yasağına aldırmadan Heiligendamm'ın dışından başlayan 14 kilometrelik güvenlik duvarını delmeye çalıştı. Çevredeki tarlalarda polis ile göstericiler arasında zaman zaman kovalamacalar yaşanırken, güvenlik güçleri göstericilere tazyikli su ile müdahale etti. G-8 zirvesi karşıtları, otoyoldan Rostock Havaalanı'na ayrılan yol çıkışını da kapatırken, polis zirvenin yapılacağı Heiligendamm kentine giden yolları kapatan göstericilere karşı tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz

kullanmaya başladı.

Bin kadar gösterici, zirvenin yapılacağı yeri koruyan tel örgülü demir parmaklıklardaki Rennbahn kontrol noktasına taşlarla saldırdı. Yaklaşık 300 gösterici de, batıdaki Bollhagen kontrol noktasına kadar ulaşmayı başardı.

(SE-SŞ-SŞ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title