Haberler

Almanya'da Grevler Hayatı Felç Etti

Almanya'da kamu sektörü çalışanlarının uyarı grevleri devam ediyor.

Almanya'da kamu sektörü çalışanlarının uyarı grevleri devam ediyor. Bugün ülkenin en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya ve Berlin'de ulaşım deyim yerindeyse adeta felç oldu.

Ver.di sendikasının ikinci uyarı grevi nedeniyle yakın mesafe ulaşımı neredeyse tamamen durma noktasına gelirken özellikle sabah işe gidiş saatlerinde yoğun karmaşa yaşandı. Özellikle Köln'de bir araya gelen kalabalık bir grup az önce buradan da ellerinde çeşitli dövizler ve sendika bayrakları ile yürüdüler.

Geçtiğimiz hafatalarda da Frankfurt Havalimanı'nda yapılan grevler nedeniyle 300 uçuştan 200 kadarı iptal edilmiş ve hava ulaşımında kaos yaşanmıştı.

Kamu işverenleri, 28 ve 29 Mart'ta yapılması planlanan üçüncü görüşme turunda bir uzlaşmaya varmayı hedeflediklerini açıkladılar. Sendikalar, federal ve yerel düzeyde çalışan iki milyon kamu çalışanı için yüzde 6,5'lik maaş zammı talep ediyor. İşveren tarafı ise iki yıla yayılacak şekilde yüzde 3,3'lük zam teklifinde ısrar ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ren Vestfalya Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title