Haberler

Ali İsra Güngör Biyografisi

Ali İsra Güngör
Doğum Tarihi1.01.1966

Ali İsra Güngör Kimdir ?

Prof. Dr. Ali İsra Güngör 1966 yılında Burdur’un Gölhisar ilçesinde doğdu. 1977 Gölhisar Merkez İlkokulunu, 1984 Gölhisar İmam-Hatip Lisesini, 1989 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1989-1992 Ankara’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı. 1992 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi oldu. 1994 Alanı ile ilgili araştırma yapmak için bir süre İtalya’da bulundu. 1995 “İkinci Vatikan Konsili ve Diyalog” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1998 Alanı ile ilgili araştırma ve incelemeler yapmak için bir süre İngiltere’de bulundu. 2001 “Cizvitler ve Katolik Kilisesindeki Yeri” adlı teziyle “Doktor” oldu.

2003- T.D.V. Diyanet Araştırma Merkezi’nde bir süre görev yaptı ve alanı ile ilgili araştırma ve incelemeler yapmak için Almanya’da bulundu. 2006 “Dinler Tarihi Doçenti” oldu. 2007 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi “Fakülte Kurulu Üyesi” seçildi ve iki dönem Fakülte kurulu üyeliği yaptı. 2011 A.Ü. İlahiyat Fak. Dinler Tarihi Anabilim Dalı’nda “Profesörlük” kadrosuna atandı. 2002-2011 yılları arasında MHP AR-GE Sosyal Araştırmalar/Eğitim, Kültür ve Sanat Grubu çalışmalarına katkı sağladı. 2013 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi “Kurucu Dekanı” olarak atandı ve iki yıl görev yaptı. Vatikan, Misyon ve Diyalog, Cizvitler, Evanjelikler isimli üç basılı kitabı ve çok sayıda bilimsel makalesi bulunmaktadır.

Evli ve üç çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Sosyal ve Kültürel Faaliyetleri: -Türkiye Dinler Tarihi Derneği kurucu üyesidir. -Dini Araştırmalar Dergisi Yayın Kurulu üyesidir. -Türk Eğitim-Sen üyesidir. -Türk Federasyonu’nun davetlisi olarak Avrupa’da konferanslar vermiştir. -MHP ve Ülkücü kuruluşların davetleri üzerine çeşitli seminer ve konferanslar vermiştir.

Diyanet Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen toplantılara katılmıştır. -Kendi akademik alanıyla ilgili olarak yurt içinde ve dışında çok sayıda bilimsel konferans, panel ve sempozyumlara katılmıştır. -Yurt içinde kendi bilimsel alanı ve dini konularla ilgili radyo ve televizyon programları yapmıştır.

title