Haberler

Yukatel Denizlispor-Aytemiz Alanyaspor maçının ardından

Güncelleme:

Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenen Yukatel Denizlispor'da kulüp başkanı Ali Çetin, "Gerçek Denizlispor aslında daha iyi yerlerde olacak ve bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenen Yukatel Denizlispor'da kulüp başkanı Ali Çetin, "Gerçek Denizlispor aslında daha iyi yerlerde olacak ve bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Çetin, Denizli Atatürk Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu galibiyete gerçekten çok ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Sakat oyuncularının çok olduğunu belirten Çetin, şöyle devam etti:

"Sakatlıklar bir türlü peşimizi bırakmadı. Yenememede, gol atamamada zaman zaman oyuncuların ve bizlerin üzerinde bir etkisi oluyordu. Gerçek Denizlispor aslında daha iyi yerlerde olacak ve bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kalecimiz Costel Pantilimon sakatlandı. Allah bin kere razı olsun, kalecimiz Cenk de iyi bir performans sergiledi. Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Bu şehrin çok ihtiyacı vardı. Biz de mutlu olmayı özlemişiz. Yeni teknik direktörümüz Yalçın Koşukavak'ı da kutluyorum. Bu hafta iki maçımız var, onlardan da puan ya da puanlar alırsak, yönümüzü yukarı döndürmüş olacağız. Hak ettiğimiz yere gelmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Futbolcuların yaklaşık 100 dakika boyunca canla başla mücadele ettiğini vurgulayan Çetin, teknik direktör Yalçın Koşukavak'ın oyunu iyi okuduğunu dile getirdi.

Yayın gelirleri konusuna da değinen Çetin, "Bugün protestomuz vardı. Yayıncı kuruluş uzun süredir bizim paralarımızı ödemiyor. Şu ana kadar 15 milyon lira aldık. Bizim şu ana kadar ödememiz gereken para 60 milyon lira. 40 milyonu ödedik, 20 milyon eksiğimiz var. 20 milyon lira da onlardan hak ettiğimiz para var. Paramızı alamayınca biz de futbolcularımıza karşı görevimizi yerine getiremiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Çetin, ödemelerle ilgili sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini ifade etti.

Tüm kulüplerin maddi sıkıntılar yaşadığını anlatan Çetin, şöyle konuştu:

"Pandemiden dolayı gelirlerimiz azaldı. Önceden kapı kapı geziyorduk, çakmak, bayrak, kupa satıyorduk. Pandemi nedeniyle gidemiyoruz. İki arada bir deredeyiz. Bu işin de üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Önemli olan, futbolculara ve teknik heyete karşı görevimizi yerine getirmek. Bu arada deplasman maliyetleri de var. Uçak parası 200-250 bin lira. Otel parasıyla bu rakam 300-350 bin liraya yükseliyor. Bizler bugün olur yarın olmayız ancak şehrin kulübe sahip çıkması gerekiyor. Bütün kulüpler gibi biz de kötü durumdayız. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama para olmadan yapmak kolay değil. İster istemez taraftarlarımız da başarı bekliyor, biz de bekliyoruz. Bunun da bir bedeli var. El birliğiyle bu sorunları aşmamız lazım."

Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği lider Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenen Yukatel Denizlispor'un teknik direktörü Yalçın Koşukavak, "Biz bu akşam sevineceğiz ve mutluyuz ama yarın başka bir iş başlayacak." dedi.

Koşukavak, Denizli Atatürk Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularını tebrik etti.

Göreve yeni başladığını hatırlatan Koşukavak, "Bana 3 günlük sürede çok inandılar. Düşündüğüm senaryoyu sahada gerçekleştirdiler. Aytemiz Alanyaspor zor bir rakipti. Oyuncularıma 3 günde böyle karakterli bir oyun ortaya koydukları için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yalçın Koşukavak, oyuncularının başarılı performansının sonraki haftalarda da devam etmesini diledi.

Bir basın mensubunun, takımın başına geçtiği ilk maçta galibiyet almalarını sorması üzerine Koşukavak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Üç günde Alanya gibi bir rakibe organize olmak kolay bir şey değil. Alanya oyuncuları oynadıkları oyuna inanmış ve birçok takım onlara çözüm üretememiş. Sadece 3. mağlubiyetini aldılar deplasmanda. Denizlispor'da mevcut şartlara göre bir oyun planı çıkartmam gerekiyordu. Oyuncularım da sağ olsunlar çok özverili davrandı. Teorik ve vaktimiz yettiğince sahada pratik çalıştık. Alanya oyunda topa sahip olan tarafını tercih ediyor. Bizim topa sahip olarak oynayacak vaktimiz yoktu. Daha pragmatik yaklaşmamız ve kazanmamız lazımdı.

Üç gün önce gelmişsiniz, oraya bir akım getirmeniz gerekiyor. Oyuncuları inandırmanız gerekiyor. Onu başardık. Akılcı bir oyun seçmemiz gerekiyordu. Onu da yaptık. Kısa zamanda önemli işler üretmemiz gerekiyor, vaktimiz yok. Gelecek maçlarla alakalı kazanmaya giden yol neyse, kime karşı nasıl oynayacaksak öyle oynayacağız. Kadro derinliği ve sakat oyuncu sayısı fazla. Öyle çok rotasyon yapamıyorum. Bu gelecek haftalardaki 3 maç biraz sıkıntı oluşturabilir. Burada önemli bir iş var. Buranın da çözümünün yolunu arayacağız. Biz bu akşam sevineceğiz ve mutluyuz ama yarın başka bir iş başlayacak."

Semih Tokatlı: "İlk yarıda kalemize gelen ilk top gol oldu"

Aytemiz Alanyaspor'un teknik sorumlusu Semih Tokatlı, karşılaşmadan mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını dile getirdi.

Maça iyi hazırlandıklarını belirten Tokatlı, şöyle devam etti:

"Özellikle galibiyeti fazla arzuluyorduk. Rakibin kapanacağını biliyorduk. Neticede ilk yarıda kalemize gelen ilk top gol oldu. Ondan sonra topa fazla sahip olduk. Pozisyon üretmede, şut atmada eksiklerimiz olduğunu düşünüyoruz. Golün eksikliği dışında kazanma arzusu, coşkusu, bizim oyunumuzu sahaya yansıttı. İnşallah bunun telafisini ilk maçta yapacağız."

Tokatlı, maçla ilgili bazı istatistiklere de değindi.

Kendilerinin topla oynama oranının yüzde 80 olduğunu ifade eden Tokatlı, "650 pasa, 153 pas sayısı var. Sadece gol üretemedik. Bir tek sebebi bu. Bazı maçlarda ne yaparsanız yapın olmuyor. Kalenize gelen bir top gol oluyor. Önümüzdeki maçlarda bunun çalışmalarını mutlaka yapacağız. Bunun altından kalkabilecek, iyi bir takımız. Kendimize ve oyuncularımıza güveniyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Aytemiz Alanyaspor Denizlispor Ali Çetin beIN Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title