Haberler

Aksaray'da Hasatta Sona Yaklaşıldı

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da hasatta sona aşamaya geldi.

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da hasatta sona aşamaya geldi. Üreticiler yüzde 80 oranında hasat yaptı.

Tarım şehri olan Aksaray hasatta sona aşamaya geldi. Üreticiler yüzde 80 oranında hasat yaptı. Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Hasat döneminde son aşamaya geldik. Aksaray'da yaklaşık yüzde 80 oranında hasat yapılmış oldu. Aksaray'ın birçok yerinde de ciddi şekilde verim kaybı var. Özellikle Hasandağı, İncesu, Taşpınar, Akçakent ve Kutlu bölgelerinde ciddi şekilde sıkıntı yaşanmakta. Bu bölgeler de yüzde 40 'a yakın rekolte (yıllık ürün) düşüklüğü var. O bölgedeki üreticilerimiz sıkıntı içerisindeler. Geçmiş yıllarda hükumet tarafından üreticilerimizin borcu hep erteleniyordu. Bu sene üreticilerimizin sıkıntı çekmemeleri için, refah bir ortama geçmesi için bir kereye mahsus gerek Tarım Kredi'ye gerekse de Ziraat Banka'sına olan borçlarının silinmesini istiyoruz. Bu ülkede tarımın faal olması gerekiyor. Tarım olmazsa zaten yaşanmaz. Üretim olmazsa hayat olmaz" şeklinde konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aksaray Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title