Haberler

AKP "Seçim Yasaları" Gibi Af Tekliflerini Meclis Gündemine Taşımaya Devam Ediyor

Hükümet, SSK ve Bağ -Kur Primlerine Ait Cezalarının Yüzde 85'inin Silinmesini Öngören Düzenlemeden Sonra, Bu Kez de Karşılıksız Çek ve Senet Nedeniyle Merkez Bankası'nın Kara Listesine Girenler İçin, "Sicil Affını" Öngören Düzenleme İçin Düğmeye Bastı.

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur primlerine ait cezalarının yüzde 85'inin silinmesini öngören düzenlemeden sonra, bu kez de karşılıksız çek ve senet nedeniyle Merkez Bankası'nın kara listesine girenler için, "Sicil affını" öngören düzenleme için düğmeye bastı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın imzasını taşıyan yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tek maddelik teklifle, kredi kartı, tüketici kredisi, karşılıksız çek ya da senet borcu nedeniyle yasal takibe uğrayanlar, bu borçlarını 3 ay içinde ödemeleri koşulu ile kara listeden çıkarılacak. Düzenlemeden 1 milyon civarında esnaf, tüccar, işadamı, kart borçlusu yararlanacak.

-NASIL UYGULANACAK-

Düzenlemeyle, dönem borcunun sadece bir kısmının ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanacak. Asgari tutar ve üzerinde ödeme yapılmış olması halinde kalan hesap bakiyesine aktif faiz uygulanacak. Asgari tutar altında ödenmesi halinde ise, eksik ödenen kısma gecikme faizi, kalan hesap bakiyesine ise aktif faiz uygulanacak. Gecikme hali de dahil olmak üzere, kart uygulamasından doğan borçlarda bileşik faiz uygulanmayacak. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title