Haberler

AKP Mkyk'dan Erdoğan'a Tam Yetki

AKP'nin Kritik Mkyk Sonrasında Açıklamayı, Başbakan Erdoğan Yerine Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen Yaptı. Sözen, Toplantıda Aday İsminin Gündeme Gelmediğini Belirtirken, Aday Belirleme ve Tarih Konusunda Mkyk'nın Erdoğan'a Tam Yetki Verdiğini Bildirdi.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK),kritik toplantısının ardından, aday belirleme, açıklama ve başvuru tarihi konularında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tam yetki verdi.

AKP MKYK toplantısının ardından Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanı Ömer Çelik'in "Başbakan açıklama yapacak" sözlerine karşın açıklamayı Başbakan Erdoğan yerine Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen yaptı. Sözen, toplantıda aday isminin gündeme gelmediğini bildirdi. Erdoğan, Kurul üyelerinin görüş açıklamaları sonrasında MKYK'nın Cumhurbaşkanı adayı belirleme, açıklama ve başvuru tarihleri konusunda Başbakan Erdoğan'a tam yetki vermeyi kararlaştırdığını açıkladı. Sözen kararın oybirliğiyle alındığını bildirdi

Sözen, AKP olarak Cumhurbaşkanı seçim sürecini başarılı bir şekilde yönettiklerini vurguladı. Sözen, MKYK'da, Erdoğan'ın vurguladığı Anayasanın 2'nci maddesindeki Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğu ve öyle de kalacağına ilişkin vurgu yapıldığını ifade etti. Sözen, "Bu bağlamda TBMM tarafından seçilecek 11'inci Cumhurbaşkanımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Sözen, Cumhurbaşkanı seçim turlarında toplantı yetersayısı için 184'ü yeterli gördüklerini, ancak bu konudaki hukuksal tartışmaların da süreceğini düşündüğünü belirtti.

Edibe Sözen toplantı hakkında bilgi verirken, Başbakan Erdoğan'ın oturumu açarken Kurul üyelerinden görüşlerini teamüller ve süreçle ilgili yoğunlaştırmalarını istediğini, Kurul üyelerinin de bu doğrultuda görüş ifade ettiklerini bildirdi. Sözen, bu çerçeve nedeniyle de aday isminin gündeme gelmediğini kaydetti.

MKYK ÜYELERİNE ANKET YAPILMADI

Sözen, MKYK toplantısında isim yerine ilkeler ve seçim süreci üzerinde konuşmaların yoğunlaştığını ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerin sürdürülmesi kararı alındığını bildirdi. Sözen, milletvekilleri arasında ve teşkilatta yapılan anketin MKYK üyelerine uygulanmadığını bildirdi.

Sözen bir soru üzerine seçimlerin normal zamanı olan 4 Kasım'da yapılacağını belirtti. Sözen toplantıya ara verildiği bir sırada TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'in ölüm haberinin alındığını, ancak böylesi bir günde CHP ile görüşme gibi siyasal bir değerlendirme yapılmadığını söyledi.

Sözen, Malatya saldırısını da toplantıda öğrendiklerini belirtirken, aynı zamanda MKYK üyesi olan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Sözen'den sonra Malatya olayı için açıklama yaptı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title