Haberler

Akıncı Üssü Davası

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Akıncı Üssü davasıyla ilgili, "Çatı davasında olduğu gibi bu davanın da Hak-İş olarak tarafıyız ve bu amaçla müdahil olmak istiyoruz.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Akıncı Üssü davasıyla ilgili, "Çatı davasında olduğu gibi bu davanın da Hak-İş olarak tarafıyız ve bu amaçla müdahil olmak istiyoruz. Mahkemeye verdiğimiz müdahillik talebimizin bir an evvel kabul edilmesini istiyoruz." dedi.

Arslan, Sincan Ceza İnfaz Kurumları kampüsü önündeki başlatılan "15 Temmuz Adalet Nöbeti"ni tutanlara destek ziyaretinde bulundu.

Nöbet tutan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Arslan, yaptığı basın açıklamasında, Hak-İş olarak darbe girişimiyle ilgili davalarda müdahil olma kararı aldıklarını ve bu yöndeki taleplerini mahkemeye sunduklarını anımsattı.

Darbe girişiminin çatı davası sırasında da adalet nöbeti tuttuklarını belirten Arslan, "Akıncı Üssü Davasının ikinci haftasında konfederasyonumuz ve sendikalarımızla beraber bu davayı yakından takip ederek hainlere karşı toplumumuzu bir kez daha uyarmak, duyarlı hale getirmek ve bu davalara dikkati çekmek için bu alandayız." ifadelerini kullandı.

Konfederasyonlarına bağlı sendikaların üyeleri arasında 15 Temmuz gecesi şehit ve gazi olanların bulunduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"O gece uçak ve helikopterleri kullanan ve onları emir-komuta eden hainler bugün burada yargılanıyorlar. Hak-İş olarak bu yargılamanın bir an evvel sonuçlandırılması ve bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmek için buradayız. Bu hainlerin alçakça yalanlarını ve iftiralarını yok hükmünde kabul ediyoruz. Çatı davasında olduğu gibi bu davanın da Hak-İş olarak tarafıyız ve bu amaçla müdahil olmak istiyoruz. Mahkemeye verdiğimiz müdahillik talebimizin bir an evvel kabul edilmesini istiyoruz. Hak-İş mensupları olarak şehitlerimizi ve şehit yakınlarını, gazilerimizi ve gazi yakınlarını asla yalnız bırakmayacağız. Bu yüzden duruşmalar bitene kadar Hak-İş olarak üye olduğumuz platformda nöbetimizi tutarak görevimizi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Arslan Sincan Politika Güncel Haberler

title