Haberler

Akdeniz Üniversitesi Türkiye'nin 6'ncı Yüz Naklini Yapıyor (3)

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı Özel Medstar Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın organları saat 22.35 sıralarında alınmaya başlandı.

Organ ALIMINA BAŞLANDI

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı Özel Medstar Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın organları saat 22.35 sıralarında alınmaya başlandı. Hastaneye ilk olarak Muhittin Turan'ın yüzünü almaya Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstüriktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Tozoğlu, Diş Hekimi İsmail Afşar, Asistan Murat Biçici ve Asistan Mehmet Can Ubuz geldi. Operasyon hakkında bilgi veren Özel Medstar Hastanesi Ameliyathane ve Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Murat Yılmaz, öncelikle yüz nakli için tüm saçlı deriyi içerisine alan göz kapakları alt çene, üst çenenin alındığını belirterek, "Neredeyse tüm iç organlar, kalp, karaciğer, akciğer, böbrekler ve pankreas da alınacak. Saat 03.00 gibi tüm organların alımının biteceğini tahmin ediyoruz. Organlar sırayla alınacak, ama bildiğiniz gibi kalp en son alınacak" dedi.

7 KİŞİYE HAYAT VERECEK

Ailesi tarafından organları bağışlanan Muhittin Turan'ın karaciğeri Malatya Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iki ayrı hastaya nakledileceği, böbreklerden birisinin Akdeniz Üniversitesi'ndeki bir hastaya, diğerinin ise Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki başka bir hastaya nakil edileceği öğrenildi. Turan'ın akciğeri ise İstanbul Koşu Yolu Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere gönderilecek. Turan'ın kalbi, Akdeniz Üniversitesi'nde 4 kişi arasından belirlenecek bir hastaya nakledilecek. Muhittin Turan'ın pankreasının da Ankara Dış Kapı Hastanesi'ne gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title