Haberler

Akçakale Belediye Başkanı Yalçınkaya: "Türkiye güvenli bölge konusunda kararlılığını ortaya...

Güncelleme:

Güvenli Bölgeye yönelik Müşterek Harekat Merkezi kurulması amacıyla Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen 6 kişilik ABD heyeti, çalışmalarını sürdürüyor.

Güvenli Bölgeye yönelik Müşterek Harekat Merkezi kurulması amacıyla Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen 6 kişilik ABD heyeti, çalışmalarını sürdürüyor.

Dün ilçeye gelen heyet, sınırdaki incelemelerin ardından kent merkezinde bulunan 3. Hudut Alay Komutanlığında Türk askeri nezaretinde çalışmalarını yürütüyor.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, sınırın sıfır noktasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır Suriye'de devam eden bir iç savaş olduğunu anımsatarak bu kapsamda güvenli bölgenin oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin en başından bu yana güvenli bölgenin oluşturulması için büyük bir çaba harcadığını kaydeden Yalçınkaya, şunları söyledi:

"Dost dediğimiz ancak bugüne kadar dostluğunu görmediğimiz batı ülkeleri ısrarla hep Türkiye'yi oyalama yoluna girmişlerdir. Türkiye ve Akçakale'de 8 yıldır Suriyeli kardeşlerimizi ağırlıyoruz. Türkiye güvenli bölge konusunda kararlılığını ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımız ve bakanımız 'ABD ile ya birlikte sınır güvenliği harekatı başlatacağız veya yapmazlarsa da biz yapacağız" dedi. Yani artık buradan dönüş yok. Karşımızda 100 metre ilerideki terör örgütü PYD/PKK'nın paçavraları sökülüp atılmadıkça ne Akçakale'nin ne de bölgenin geleceği yok."

Bu arada sınırda güvenlik önlemlerinin alındığı sınırın Suriye tarafındaki Tel Abyad ilçesindeki sessizlik dikkat çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title