Haberler

Akbank 16. Caz Festivali - Dünyanın En Önemli Caz Müzisyenleri Ve Gruplarının Sahne Alacağı Festival, 4-14 Ekim Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek

Dünyaca ünlü birçok müzisyenin sahne alacağı Akbank 16. Caz Festivali, 4-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Dünyaca ünlü birçok müzisyenin sahne alacağı Akbank 16. Caz Festivali, 4-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Beyoğlu Ricmond Hotel'de yapılan tanıtım kokteylinde konuşan Akbank Sanat Genel Müdürü Derya Bigalı, bu yılki caz festivalinin Arif Mardin'e ithaf edildiğini söyledi.

Bigalı, festivalde bu yıl 130'u aşkın sanatçının yer alacağını belirterek, ilk kez İstanbul dışında İzmir ve Ankara'da da konser verileceğini kaydetti.

Pozitif Organizasyon ve Festival Sanat Direktörü Mehmet Uluğ'un yaptığı açıklamaya göre; festival 4 Ekim'de, Aya İrini'de caz dünyasının en önemli isimlerinden Kurt Elling'in konseriyle başlayacak.

Festival aynı gece, Archie Shepp?Attica Blues, Pharoah Sanders?Tauhid, Marion Brown?Three for Shepp ve Grammy ödülleri sahibi ünlü caz piyanisti Dave Burrell'ı, Babylon'da caz severlerle buluşturacak.

Festivalde bu yıl ayrıca, Acoustic Ladyland ile post-caz döneminin en heyecan verici örneklerinden Polar Bear, Dave Burrell, Alice Russell, TM Juke Live Ouantic Dj Set, klarnet için yazılmış oda müziği repertuvarını tanıtma amacıyla çalışmalar gerçekleştiren Uzel Ametist Klarnet Beşlisi, caz dünyasının ''Çeşitlemeler'' albümüyle tanıdığı Ayşe Tütüncü, dünyada piyano virtüözü ve dahi bir besteci olarak ünü hızla yayılan ''The Ramon Valle Quartet'', Cengiz Baysal, ''Cosy in the Rocket'' ile üne kavuşan elektro-akustik topluluk Psapp, ünlü DJ ve prodüktör King Britt, AlvinCurran, Fred Frith, Cenk Ergun üçlüsü, CazYapJazz, Semih Yanyalı ve Murat Küçükboyacı da yer alacak.

-İZMİR VE ANKARA'DA DA KONSER-

Akbank 16. Caz Festivali'nde, iki yıldır çalışmalarını İstanbul'da sürdüren vurmalı çalgılar ustası William Cardoso, yeni projesi ''El Pluma Band'' ile geleneksel Küba standartlarını Latin ve caz coğrafyasına taşıyan konseriyle caz severlerle buluşacak.

Cardoso'ya ''El Pluma Band'' projesinde ünlü basçı Tony Jones ile genç ve yetenekli piyanist Çağrı Sertel eşlik edecek.

Sufi geleneği ile birlikte mistik öğeleri günümüz modern caz arenasına ustalıkla taşıyan Dhafer Youssef ve ''El Pluma Band'' 10 Ekim'de İzmir'de caz severlerle buluşacak.

''El Pluma Band'' ve Dhafer Youssef İzmir konserlerinin ardından caz keyfini Ankara'ya taşıyacak.

Festival kapsamında ayrıca Norveç cazının en heyecan verici gruplarından biri olarak gösterilen Supersilent, genç kuşak yenilikçi müzisyenlerin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul ettiği Cuong Vu ve grubu da caz severlerle bir araya gelecek.

Akbank 16. Caz Festivali'nde Birdy Nam Nam, Yurdal Çağlar Trio, Lee Konitz-Ohad Talmor String Project, Grammy ödüllü Kübalı piyano virtüözü Gonzalo Rubalcaba, efsanevi Brezilyalı solist, besteci ve gitar ustası Joao Bosco, günümüz müzik dünyasında akordeonu hala ilgi çeken bir enstrüman olarak yaşatmayı başaran, Astor Piazzolla'yı en iyi yorumlayan Richard Galliano, Orient Expressions-İmer Demirer-Leo Tardin, Avrupa ve Türkiye'de birçok performans ve proje gerçekleştiren Islak Köpek, zengin müziklerini izleyicilerle paylaşacak.

Festivalin son gününde ise bir trompet virtüözü oluşunun yanı sıra çok sayıda enstrümanı ustalıkla çalabilen, caz ve dünya müziği ile ilgili orijinal fikirleriyle ünlü besteci Wadada Leo Smith ile sufi dünyasının en önemli isimlerinden neyzen Süleyman Ergüner, en önemli saksofon virtüözlerden Lou Donaldson, Dr. Lonnie, 50 ve 60'lı yılların swing klasiklerini sihirli değneği ile yeniden şekillendiren Fransız gitarist ve aranjör Nicolas Repac ve caz-fusion üçlüsü Atmosfer festival izleyicilerine veda edecek.

Pozitif Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek festival etkinlikleri Akbank Sanat Merkezi, Babylon, Yeni Melek Gösteri Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İzmir Atatürk Kültür Merkezi ve Ankara MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Festival biletleri, Biletix ve konserlerin verileceği salonlardan temin edilebilecek. Axess kredi kartı ile bilet satışlarında yüzde 10 indirim uygulanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title