Haberler

"Akademi Taraklı" Başlıyor

Güncelleme:

Taraklı Belediyesi ve Taraklı Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen "Akademi Taraklı" projesiyle 100 öğrenci sanatçılarla buluşacak.

Taraklı Belediyesi ve Taraklı Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen "Akademi Taraklı" projesiyle 100 öğrenci sanatçılarla buluşacak.

"Taraklı'nın 100 yeteneği 20 sanatçıyla buluşuyor" sloganıyla Türkiye'de ilk kez bir ilçede başlatılacak olan "Akademi Taraklı" etkinlikleri kapsamında ilçedeki ortaokul, lise öğrencilerinin yanı sıra üniversite öğrencileriyle Taraklı halkı arasında öne çıkan 100 kişiye atölye eğitimi verilecek.

Alanında uzman kişiler şiir, öykü, roman, portre, düşünce, deneme, resim, karikatür, fotoğraf, Geleneksel Türk İslam sanatları, tiyatro, sinema ve müzik kategorilerinde atölye eğitimi verecek.

Organizasyonun başkanlığını yürüten Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölye çalışmalarının 8 oturumda gerçekleşeceğini belirterek, öğrencilere alanlarında uzman kişilerce eğitim verileceğini söyledi.

Akademi Taraklı'nın birden fazla amacının olduğunu anlatan Yılmaz, "İlk amacımız ilçemizdeki daha alt gelir grubundaki öğrenci arkadaşlarımıza normalde karşılaşma imkanları zor olan insanlarla bir araya getirerek önemli bir imkan sağlamak. İkinci amacımız da öğrencilerimizi ve Taraklı halkını bu isimlerle buluştururken Taraklı'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerini de Türkiye kamuoyunda gündeme gelmesini sağlamak. Asıl amacımız ise yetenekli öğrenci arkadaşlarımızı edebiyat ve görsel sanatlar alanında atölye eğitimi verilmesi. Akademi Taraklı öğrencilerimize önemli bir ufuk açacaktır" şeklinde konuştu.

Yılmaz, ilçe bazında böyle bir projenin ilk defa yapıldığına işaret ederek, projenin öğrenciler için öneminin büyük olduğunu aktardı.

"Akademi Taraklı"nın 30 Kasım'da başlayacağını 7 Haziran'da da kapanışı gerçekleştireceklerini kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortaöğretim ve liseden iki atölye için 25'er olmak üzere 50 öğrenci ayrıca Taraklılı olup dışarıda çeşitli üniversitede eğitim gören Taraklılı öğrenci arkadaşlarımız da hafta sonu buraya davet edilecek. Onları da misafirlerimizle bir araya getireceğiz. Onun haricinde Taraklı halkından bu konulara ilgi duyan, yeteneği olan vatandaşlarımızı da bu isimlerle bir araya getirmeyi planlıyoruz. Edebiyat ve görsel sanat alanlarına ilgi duyan herhangi bir arkadaşımız önlerine rol model olarak gelmiş olan, alanında başarılı bir insanı gördüğü zaman muhakkak o alandaki motivasyonu artacaktır."

-"Sanatçıların mesleki yaşantılarını yakından görecekler"-

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da, "Akademi Taraklı"nın öğrencilerde ön plana çıkmamış olan yeteneklerinin ortaya çıkacağını ve öğrencilerin ufuklarının genişleyeceğini anlattı.

Bu organizasyonun Türkiye'de ilçe bazında ilk kez Taraklı'da yapıldığına dikkati çeken Özkaraman, "Bu çalışmaya benzer çalışma daha önce Mardin'de yapılmıştı. Şu anda Edirne'de başladı. Türkiye'de üçüncü bir çalışma ve ilçe olarak da sadece Taraklı'da yapılıyor. Bu çalışmanın Taraklı adına çok yararlı olacağına inanıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da bize katkısı var. İnanıyoruz ki bu çalışma sonunda bizim çocuklarımızdan da şair, yazar, sinema ve tiyatro oyuncusu çıkacak. İleriki yıllarda da genişleterek devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere sanatçıların mesleki yaşantılarını yakından görme fırsatı sunacaklarını belirten Özkaraman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mesela çalıştığı gazetenin binasını gezdireceğiz, tiyatro sanatçının rol aldığı bir oyunu izleyeceğiz. Bir dizi oyuncusuysa dizi setine götürüp orada çekimin nasıl yapıldığını görmesini sağlayacağız. Bir de buradaki ümidimiz çocuklar kendisinde bir şiir, roman veya hikaye yazma yeteneği varsa o kişilerle tanışarak bu yeteneğinin farkına varmasını ve kullanmasını istiyoruz."

Muhabir: İzzettin Kömürcü - Uğur Subaşı / Çağrı Turgut

Yayıncı: Atakan Çelik - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Tacettin Özkaraman Ömer Yılmaz Türkiye Taraklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title