Haberler

AK Parti Siirt Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Son operasyonların, son siyasi oyunların hedeflerinden bir tanesi de çözüm sürecini rayından çıkarmaktır.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Son operasyonların, son siyasi oyunların hedeflerinden bir tanesi de çözüm sürecini rayından çıkarmaktır. Bu nedenle bu seçim çok önemlidir" dedi.

Bakan Şimşek, AK Parti Siirt İl Başkanlığınca 14 Eylül Spor Salonunda düzenlenen "AK Parti Siirt Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart'taki seçimlerin Türkiye için sıradan bir seçim olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından büyük bir cesaret ve azimle, kararlılıkla ortaya konulan çözüm sürecinin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasını sağlayacağını belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki 50 gün içerisinde yapacağımız çalışmalar çok önemli olacak. Bu seçimler, özelikle bölgemizin ve ülkemizin geleceği açısından, çözüm süreci açısından belki bir referandumdur. Çözüm süreci demek, aslında ülkenin kaynaklarının terörle mücadelede heba olmaması demektir. Kimi tahminlere göre 350 milyar dolar, bazı tahminlere göre de 1 trilyon dolar. Bu ülkenin kaynakları son 40 yıl içerisinde maalesef heba oldu."

-"Milli gelirde AB ortalamasının yüzde 59'na ulaştık"

Bakan Şimşek, AK Parti hükümetleri öncesinde Türkiye'nin iflas noktasında olduğunu, Başbakan Erdoğan ve ekibinin çabaları sonucu bu sürecin tersine çevrildiğini kaydetti.

Türkiye'nin 2012 yılında uluslararası yardım konusunda 4. sıraya yükseldiğine dikkati çeken Şimşek, "2002 yılında bu ülkenin kişi başına milli geliri Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 37'siydi. Avrupa Birliğindeki ortalama bir vatandaşın kişi başına geliri Türkiye'den iki katı daha yüksekti. 2013 yılında kişi başına milli gelirde Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 59'una ulaştık" ifadelerini kullandı.

-"Siirt, İzmir'le, Türkiye, Almanya'yla arayı kapatacak"

Şimşek, çözüm süreciyle bölgeye yatırım gelmeye başladığını, bu yatırımlar sayesinde bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının azalacağını bildirerek, eğitime büyük önem verdiklerini ve vergi gelirlerinin yüzde 23'ünün eğitime ayrıldığına işaret etti.

Bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"Eskiden en büyük pay güvenliğe yani milli savunmaya gidiyordu. Önceliklerimiz bile muazzam bir şekilde değişti. Bu ülkenin önümüzdeki 30-40 yıllık geleceğini belirlemek için bugünden çocuklarımıza yatırım yapıyoruz. Üniversitelerde çocuklarımız bedava okuyor. Öğrencilerimize ya burs veriyoruz ya da kredi veriyoruz. Eskiden böyle bir imkan söz konusu değildi. Şimdi bir barış ve bir sükunet ortamı var, yavaş yavaş yatırımlar gelecek. Bu yatırımlarla birlikte bu bölge kalkınacak, Türkiye kalkınacak. Siirt, İzmir'le Türkiye, Almanya'yla arayı kapatacak."

Türkiye'nin gelecek 10 yılda büyük hamleler içerisine girmesi için çözüm sürecinin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Şimşek, "Zaten son operasyonların, son siyasi oyunların hedeflerinden bir tanesi de çözüm sürecini rayından çıkarmaktır. Bu nedenle bu seçim çok önemlidir. BDP'ye gönül vermiş kardeşlerimizin hakikaten bu hususu görüyor olması lazım, gördüklerine inanıyorum. Çünkü milletimizin bu noktada, resmi iyi okuduğuna dair çok güçlü sinyaller var" ifadelerini kullandı.

-"Güneydoğu'ya göç başlayacak"

Dünya'nın karşılaştığı en önemli problemlerden birinin de gıda güvenliği olduğunu kaydeden Şimşek, GAP'ın dünyanın en büyük tarımsal projelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Şimşek, bu projeye büyük yatırım yaptıklarını, bu sayede bereketli toprakların kısa zamanda suyla buluşacağını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun sayesinde üretim belki ikiye katlanacak. Endüstriyel bitkiler de üretebileceğimiz için gelir belki 3'e, 4'e katlanacak. Özelikle Ortadoğu ve Afrika'da gıda güvenliği önemli bir sorun olduğuna göre, bu bölgenin geleceği çok parlak. Bu seçim Türkiye ve Orta Doğu için büyük bir hayati öneme sahiptir. Bırakın bölgedeki işsizlik sorununu çözmeyi GAP'ın tam olarak hayata geçmesiyle beraber batıdan doğuya göç başlayacak. Türkiye'nin batısından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne göç başlayacak. Çünkü o kadar çok elemana ve çalışana ihtiyaç olacak ki bunu buradan karşılamayacağız."

-"Bu hizmete gönül vermiş kardeşlerime üzülüyorum"

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Türkiye'nin gelişmesinden bazı kesimlerin rahatsız olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte, gerçekten saf temiz, hizmet fedaisi o hizmet erlerine, Tanzanya'da, Uganda'da bu ülkenin kültürünü, dilini öğretmek için büyük özverilerle hizmet veren o öğretmenlere, bu hizmete gönül vermiş kardeşlerime üzülüyorum. Çünkü onların saf ve temiz bir şekilde hak yolunda çabaladıklarını farkındayım. Onlar Uganda'da rafine ihalesi peşinde koşmuyorlar. Onlar Uganda'da gerçekten hizmet yapmaya çalışıyorlar. Birileri onların üzerinden başka başka işleri koşturuyor. İşin aslı ortaya çıkacak. Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmaz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören'in de katıldığı törende, konuşmaların ardından il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı.

-Egemen Bağış

-Yasin Aktay

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Şimşek Ak Parti Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title