Haberler

AK Parti'nin 12. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Esas Hakkındaki Mütaalasını Dün Anayasa Mahkemesi'ne Sunmasının Ardından AK Parti'nin de Esas Hakkındaki Savunmasını En Kısa Sürede Yüksek Mahkeme'ye Sunacağını Açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın esas hakkındaki mütaalasını dün Anayasa Mahkemesi'ne sunmasının ardından AK Parti'nin de esas hakkındaki savunmasını en kısa sürede Yüksek Mahkeme'ye sunacağını açıkladı.

AK Parti'nin 12. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Başbakan Erdoğan, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, kapatma davasının kendi içinde ilerlediğini belirterek, Başsavcı'nın esas hakkındaki mütaalasını verdiğini, dün akşam da mütaalanın resmen AK Parti'ye gönderildiğini söyledi. Kurmaylarıyla birlikte mütaala metni üzerindeki değerlendirmeleri yaptıktan sonra AK Parti'nin görüşlerini en kısa sürede yazılı olarak Yüksek Mahkeme'ye vereceklerini belirten Erdoğan, bazı çevrelerin 'niye bu kadar acele ediliyor' diye sorduğunu hatırlattı. Bu sürecin uzamasından rahatsız olduklarının altını çizen Erdoğan, "Bizim Türkiye sevdamız var. Bu süreç uzadıkça ülkem, ekonomik alanda birçok sıkıntı yaşıyor, yaşayacaktır. Onun için bir an önce bunun netleşmesi lazım. Küresel yatırımcı güven ve istikrar arar. Bu güven ve istikrarı görmedikçe küresel yatırımcı kaçar. Şu anda ne yazık ki bununla karşı karşıyayız. Bu nedenle sürecin bitmesini özellikle istiyoruz. Türkiye'de vatandaşlarımızın bu konuda sıkıntısı var. Bir an önce neticelenmesi lazım ki, AK Parti'ye gönül vermiş insanlarımızın beklentisi flu olmaktan çıkıp, netleşsin. Önümüzde Mart 2009 seçimleri var. İnanıyorum ki demokrasimiz ve hukuk sistemimiz bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Yolumuz ve bahtımız açık olsun" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, demokratikleşme yolunda elde edilen kazanımları yok saymanın mümkün olmadığına vurgu yaparak, "Cumhuriyetimizi, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olmaktan geriye götürme kudretine kimse bu ülkede, bu topraklarda sahip değildir. Cumhuriyetimiz bütün değer ve kazanımlarıyla milletimize mal olmuştur. Bizim sorumluluğumuz bu kazanımları daha da güçlendirmek ve geliştirmektir. Güçlü ve müreffeh Türkiye için başka yol yoktur, başka yol düşünülemez. Bize düşen her daim, her an milletimizin vicdanıyla aynı paralelde olmaktır. Milletimizin duygu dünyasından, düşünce dünyasından kopmamaktır. Ülkemizin, insanımızın onurunu korumak için siyaset yapıyoruz. Biz milletimize güvendik. Milletimiz de bize güvendi. Bu güven sayesinde bu ülkeye büyük hizmetler yapma şerefine hamdolsun nail olduk. Başımız dik, alnımız açık Türkiye'nin ekmeğini aşını arttırmaktan başka derdimiz yok" mesajını verdi.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title