Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Samancı Açıklaması

"Mısır'da yaşanan, seçilmiş cumhurbaşkanı ve yönetimine yapılan darbenin en kısa sürede sona erdirilip, sadece sivillerden oluşan geçiş sürecinin derhal devreye sokulması görüşündeyiz"

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanına ve yönetimine yapılan darbenin sona erdirilmesini, sivillerden oluşacak yeni yönetimin devreye girmesi görüşünde olduklarını söyledi.

Samancı, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, gazetecileri "Rabia" işareti yaparak selamladı. Suriye ve Mısır'da yaşanan olayların kendilerinde derin üzüntüye neden olduğunu belirten Samancı, Suriye'de gerçekleşen kimyasal saldırının vahşet ve katliam niteliğinde olduğunu belirtti.

Suriye'de yaşananların tüm sınırları zorladığını bildiren Samancı, şunları kaydetti:

"Son saldırıyla insanlık vicdanı büyük darbe ve derin yara almıştır. Ortadoğu; insanlık, özgürlük, istikrar ve demokrasi adına çok kritik, tarihi bir dönemden geçmektedir. Mısır'da yaşanan, seçilmiş cumhurbaşkanı ve yönetimine yapılan darbenin en kısa sürede sona erdirilip, sadece sivillerden oluşan geçiş sürecinin derhal devreye sokulması görüşündeyiz. Bunun için yapılan barışçıl gösterilerde kadınların ve çocukların içinde olduğu yüzlerce Mısırlı'nın katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun seçilmiş bir iktidara kastetmek, halka kastetmek, demokrasiye müdahale etmek demektir. Bugün Mısır'da yaşananlara sessiz kalanlar, en az darbeyi yapanlar ve katliamları gerçekleştirenler kadar sorumludurlar." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Gülay Samancı Ak Parti Konya Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title