Haberler

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Güncelleme:

Merkez Bankası Fatih Karahan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün açıkladığı kamuda tasarruf paketine ilişkin değerlendirmede bulundu. Karahan, "Tasarruf paketindeki harcama önlemi bize enflasyonla mücadelede yardımcı olacak. Manşet enflasyonda belirgin düşüşün eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün sabah kameraların karşısına geçerek kamuda tasarruf paketinin detaylarını açıkladı. Paketin temel amacı, "enflasyonla mücadeleye katkı sunmak" olarak açıklandı.

KAMUDA TEDBİR ÜSTÜNE TEDBİR

Kamuda taşıt, bina ve personel alımlarıyla ilgili kısıtlamalar getiren, kamu emekçilerinin lojman, sosyal tesis ve servis haklarını da hedefe koyan paketle ilgili Merkez Bankası'ndan ilk değerlendirme geldi.

"MANŞET ENFLASYONDA BELİRGİN DÜŞÜŞÜN EŞİĞİNDEYİZ"

Katar Ekonomik Forumu'nda konuşan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan "Tasarruf paketindeki harcama önlemi bize enflasyonla mücadelede yardımcı olacak. Manşet enflasyonda belirgin düşüşün eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı.

"PİYASAYLA ENFLASYON BEKLENTİLERİMİZ FARKLI"

Enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkında olduklarını belirtirken enflasyonu düşürmek için adım atmaya hazır olduklarını söyleyen Karahan piyasayla enflasyon beklentilerinin farklı olduğunu belirterek "Piyasa enflasyonun düşeceğine inanıyor ama tahminimiz konusunda farklılıklar var. Bizim beklentimiz yüzde 38, piyasanın beklentisi yüzde 44 seviyesinde. Enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkındayız ve enflasyonu düşürmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"2024'TE GEÇEN YIL KIYASLA DAHA AZ BÜYÜME OLABİLİR"

Enflasyonda uzun vadeli hedefin yüzde 5 olduğunu söyleyen Karahan "Biz para politikamızı sıkı tutmak konusunda kararlıyız" ifadelerine yer verdi. Büyümeye ilişkin de açıklamalarda bulunan Karahan "Türkiye ekonomisinde geçen yıl büyüme güçlüydü ama büyüme tamamen iç talep destekli olarak gerçekleşti. Yani net ihracatın katkısı negatif oldu.2024'te geçen yıla kıyasla daha az büyüme olabilir" dedi.

"İNSANLARIN EN BÜYÜK EKONOMİK SORUNU ENFLASYON"

Karahan Türkiye'de insanların en büyük ekonomik sorununun enflasyon olduğunu belirterek "Ekonomik refaha en büyük katkımız fiyat istikrarını sağlamak olacaktır" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Merkez Bankası Mehmet Şimşek Fatih Karahan Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

500

Yorumlar (13)

Turan Şahin:

22 yılın meyveleri nere gitti,birilerinin cebinemi girdi,halk perişan geçinemiyor,

115
5
yanıtYanıtla
kripto para:

diyanete gecen senenin 1,5-2 kat fazla bütce ayirin mazallah din elden gidiyeaaaaaaaaaah audi kesmezse hepsinden birer tane alsın paşamız istedigine binsin yeterki din elden gidemeyeeaaaaaaahh olmasin

76
19
yanıtYanıtla
Özcan Özcan:

merkezin patronumu? bir devlet memuru kadar garantisi yok.Akp genel başkanı bu gün istesin bir imzayla görevden alır.

59
5
yanıtYanıtla
HİLMİ KANBER:

TASARRUF TEDBIRLERI NEDEN SEÇİMLERDEN ONCE YAPILMADI ÇÜNKÜ OY KAYBEDECEĞİNİ UMMUYORLARDI UMDUKLARI BAŞLARINA GELDI CHP DURUMU GÜZEL İZAH ETTI BAŞARDI ZAFERLE SEÇİMİ SONUÇLANDIRDI.AMMA CUMHUR İTTİFAKI KAYBETTIKLERI BELEDIYELERIN BORCUNU BU BELEDIYELER ANCAK ÖDESIN HIZMET YAPAMASIN DIYE TASARRUF TEDBIRLERI ALDI.ANAYASA REFERANDUMU AREFESINDE HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK GOSTERILIR TEDBIRLER BAŞARILI OLDU DENILECEK SEÇMENLERIN OYLARIYLA ANAYASAMIZ REFERANDUMLA OYLANACAK.CUMA GUNU HAFTA TATİLİ OLUR

43
10
yanıtYanıtla
Hakkım Yok:

Bu kamudaki tadbirler belediye seçimleri kaybettikten sonra gelmesi çok manidar...

43
6
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Üç yıl boyunca yapılan tasarruf kur korumalı vadeli mevduat sistemindeki ödemelere bile yetmiyor. Artık bu kkm yi bitirmenin zamanı gelmedimi? Kkm devam ettiği taktirde Tasarruftan elde edilecek 1 trilyon lira yine zenginlerin cebini dolduracak.

27
1
yanıtYanıtla
Salim:

TENCERE YUVARLANMIŞ KAPAGI BULMUŞSUNUZ ........

24
1
yanıtYanıtla
Yüksel Kocadağ:

Bu kadar açığın kimin yüzünden oldugunu millet gayet iyi biliyor .Zsmani gelince tekrar sandıkta fazlasıyla hayirlayacaktir.

11
2
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

Merkez Bankası patronu derken ? Talimat alıyorsa, üstden patron değildir. Ne emir buyurulursa onu uygular. Etkisinide gördük tepkisinide piyasaların. Neden Merkez Bankası resmi direk birleşemedi ekonomi bakanlığa . sözde değil özde olmalı.gereksiz maliyetler bu kurumda. Tasarruf paketine dahil edilmelidir. Özgür bir Merkez Bankası olmadığına göre !!!

11
0
yanıtYanıtla
Punisher null:

??????

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title