Haberler

AK Parti Genel Sekreteri Gül

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "CHP'nin kendisine oy vermeyen halkı cahil, düşman, bidon kafalı ve göbeğini kaşıyan adam gibi küçümsemeye son vermesi lazım." dedi.

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "CHP'nin kendisine oy vermeyen halkı cahil, düşman, bidon kafalı ve göbeğini kaşıyan adam gibi küçümsemeye son vermesi lazım." dedi.

Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Fıstık Park'ta düzenlenen değerlendirme toplantısında, halk oylamasına sayılı günler kaldığını, o yüzden kapı kapı dolaşarak anayasa değişikliğiyle gerçekleri anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Gaziantep'in hiçbir zaman Ak Parti'yi yalnız bırakmadığını ve her zaman en güçlü desteği veren kentlerin başında yer aldığını belirten Gül, halk oylamasında da yine benzer bir sonucun alınacağını vurguladı.

Yeni dönemde güçlü bir "evet"le Türkiye'nin istikrarlı bir yönetim anlayışını kazanacağını ifade eden Gül, böylece cumhuriyet yönetiminin daha da güçleneceğine değindi.

16 Nisan'da 'evet' diyerek cumhuriyetin ve rejimin daha güçlü kılılacağını anlatan Gül, şöyle devam etti:

"İstikrarsız yönetimde rejim tehlikeye ve riske girer. Bizler tüm bu çalışmaları yaparken CHP'nin öncülüğündeki kampanyanın da yalanlarla, halkı aldatmaya yönelik bir tür nefret diliyle yapıldığını görüyoruz. Bakın, CHP Genel Başkan Yardımcısı, anayasa metnini okumadığını ifade ederek, göstererek 'Teklifle başbakan ve cumhurbaşkanı başka partiden olursa, aralarında kriz çıkarsa bunun faturası millete olur, niye bunu anlatmıyorsunuz' diyerek metni dahi okumadığını göstermiştir. Devamında atanamayan genel başkanları sürekli çıkarak 'Cumhurbaşkanı vergi koyacak, yok lokantaları kapatacak' diyor. Erken kalkarsa lokantalar kapanacak diyor, biraz geç kalkarsa Ali'nin malını Veli'ye verecek' diyor, biraz daha geç kalkarsa 'CHP'yi de kapatacak' noktasına gelecek. Böyle akla hayale gelmeyecek sözlerle milletin bu işten anlamayacağını mı zannediyorlar? Nitekim dün akşam, sunucu bunlara sordu, 'hangi maddeyle lokantalar kapanacak?' diye. Ama bu sefer çıkıp 'Yanımda getirmedim, getirsem de millet anlamaz' diyor. CHP halen 'millet anlamaz, millet cahil' anlayışıyla aynı yerde siyaset yapıyor. Bu CHP'den adam olmaz, 'hayır' propagandası yapan bu CHP'den millete hiçbir hayır gelmedi, gelmez de."

"CHP yine şaşırtmadı"

CHP'li bazı milletvekillerinin "Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Gül, "Bu bir düşmanlık dilidir. Türkiye siyasetçisinin asla ağzına yakışmıyor böyle ifadeler. Baykal'ın da buna benzer açıklamaları vardı. Bu sözler Türk siyaset tarihine geçecek üzücü ve talihsiz sözlerden bir kaçıdır. CHP'nin kendisine oy vermeyen halkı cahil, düşman, bidon kafalı ve göbeğini kaşıyan adam gibi küçümsemeye son vermesi lazım." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halkla beraber partisinin adına yakışır şekilde meydanlarda olamadığını savunan Gül, buna karşılık halkın darbeye karşı canını ortaya koyarak meydanlara çıktığını anımsattı.

Meydanda göremedikleri tek kişinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu vurgulayan Gül, "(Otellere gittim beni almadı, bir arkadaşımın evinde güvenli hale gelinmesini bekledim) diyen sayın Kılıçdaroğlu, halkçı bir partisiniz neden halkla beraber sokaklara çıkıp darbeye karşı durmadınız? Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün sözcülüğüne, siyasi imamlığına soyunmuştur. Bu tavrıyla milletle arasındaki mesafeyi uzaklaştırmıştır. Kılıçdaroğlu yarın Gaziantep'e geliyor. Ona tavsiyem gelirken anayasa değişiklik metnini getirsin. Ama CHP'nin internet sitesinde bulunan yalan broşürlerini değil, TBMM'nin sitesindeki metni indirip gelsin." ifadesini kullandı.

Fatma Şahin'in konuşması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Gaziantep'in 50 yıllık su sorununu çözmesi beklenen "Düzbağ Projesi"nin temelinin 6 Nisan'da atılacağını hatırlattı.

Kentteki su fiyatlarının şu anda Türkiye'de ilk 5 içerisinde bulunduğuna işaret eden Şahin, baraj tamamlandığında fiyatları dörtte bir aşağı çekeceklerini dile getirdi.

Programa, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci de katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title