Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Çorum'da

Soylu: "Bu hizmet ehlinin, hizmet erbabının sahibi; AK kadroları ne olursunuz rahat bırakın.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu hizmet ehlinin, hizmet erbabının sahibi; AK kadroları ne olursunuz rahat bırakın. Onlara pusu kurmayın. Bunun bedelini ağır ödersiniz" dedi.

Soylu, partisinin il başkanlığınca Atatürk Spor Salonu'nda organize edilen "İl ve ilçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı"na katıldı.

Yerel seçimlerde partisince yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yle beraber, AK Parti'nin yeni seçim şarkısı ve sloganlar eşliğinde salona giren Soylu'ya, salondaki bir partili tarafından Çorum Belediyespor kaşkolu takıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ithafen hazırlanan "Uzun Adam" klibinin gösterimin ardından kürsüye çıkan Soylu, sözlerine, "Darbelere, ihtilallere, 60 darbesine, 28 Şubat'a, 27 Nisan'a rağmen, AK Parti'nin kapatılmak istenmesine, Balyoz'a, Ergenekon'a, Sarı Kız'a, Ay Işığı'na rağmen 'biz korkmuyoruz, sinmiyoruz, ürkmüyoruz' dediğimiz bir akşamda buluşuyoruz" ifadeleriyle başladı.

Türk milletinin geleceğe güvenle baktığını, ancak birçok oyun ve tezgahlar kurularak bu güvenin sarsılmaya çalışıldığını belirten Soylu, "Ama bu millet büyük medeniyet yolundan dönmedi. Bu millete, rahmetli Menderes'e, Özal'a yapılanları ve hakaretleri Türk milleti unutmadı ve 'hangi şartta, hangi şekilde olursa olsun ben, yalnız milletin, yalnız Allah'ın önünde eğilirim diyen Recep Tayyip Erdoğan'la mesaj gönderiyor" diye konuştu.

-"Ülkeme saplanan hançerleri gördükçe perişan oluyorum"

"Ben aranıza en son katıldım. 12 yıldan beri her türlü tezgahla karşı karşıya kaldınız" ifadelerini kullanan Soylu, şöyle konuştu:

"Gazete manşetlerinde sizi sütunların dışına atmaya çalıştılar. Her türlü melanet ve çirkin ittifaklarla karşı karşıya kaldınız ama bir kere olsun inancınızdan, davanızdan vazgeçmediniz. İçim acıyor. Ülkeme saplanan hançerleri gördükçe perişan oluyorum. Çok kritik bir seçime gidiyoruz. Bu doğru. Birbuçuk yıla yakındır bu güzel ailenin içindeyim. Bu seçimin cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu anlatmaya çalıştım. O günlerin ertesindeyiz. Bizi 300 yıl gerileyen bir ülke konumuna soktular. Siz onu birilerinin kursağından çekip aldınız. Türkiye 12 yıldır buradan Afrika'ya kadar dünyanın her noktasında aciz bir ülke değil, yarın ne yapacağım diye düşünen bir ülke değil, 21'inci asrın Türkiye asrı olmasında büyük bir iradeyi ortaya koyan bir ülkedir."

-"Devlette parselasyon olmaz"

17 Aralık operasyonuna da değinen Soylu, "Bu ülkenin Başbakanı elbetteki insanlara inanır ve itimat eder, 76 milyon bu ülkenin onurlu insanı diye herkese kucağını açar. Birileri 'milli eğitim benim olacak, maliye benim olacak, hakim, yargıç benim olacak' diye ortaya çıkarsa bu millet 30 Mart'ta onlara derslerini verir. Devlette parselasyon olmaz" ifadelerini kullandı.

Soylu, şöyle devam etti:

"Bu hizmet ehlinin, hizmet erbabının sahibi; AK kadroları ne olursunuz rahat bırakın. Onlara pusu kurmayın. Bunun bedelini ağır ödersiniz. Tarih bunun bedelini size ağır ödetir. MHP ve CHP ile ittifak içinde olup, 'bu Tayyip Erdoğan ve AK Parti kaybetsin de ne olursa olsun' derseniz Allah şahittir ki, İskilipli Atıf Hoca'yı idam edenlerden hiçbir farkınız kalmaz. Yapmayınız etmeyiniz, devlet içinde parsel aramaya çalışmayın. Milli iradeyle gelenlere hat bildirmeye çalışmayın. Doğru yapmışsak millet sandıkta bizi kucaklar, yanlış yaptıysak 'kendinizi düzeltin' der."

Türkiye'nin ekonomik olarak yeni bir dönemde olduğuna dikkati çeken Soylu, "Kuzey Irak'tan günde 2 milyon varil petrol dökülecek ve Türkiye üzerinden bütün dünyaya gidecek. Dertleri bu. Bu iş sadece bir günde 200 milyon dolar yapıyor. 365 günde bu rakam 75 milyar dolar yapıyor. Yani tam tamına Türkiye'nin hazinesine 75 milyar dolar gelecek. Bunu sindiremiyorlar, buna tahammül edemiyorlar. Bütün oyunları ve tezgahları bunun için çıkarıyorlar" diye konuştu.

-" Binali Yıldırım'a çok dua ediyorum"

Konuşmasında eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığına da değinen Soylu, Yıldırım'ı, 1999'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü İşletmeleri Genel Müdürlüğü yaptığı dönemden bu yana tanıdığını söyledi.

Yıldırım'ın çalışkan bir devlet adamı olduğunu anlatan Soylu, "Binali Yıldırım'a çok dua ediyorum. O, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda en çok İzmir'deki CHP'liler rahat edecek, huzur bulacak, hizmet bulacak, insanlık, dostluk ve sıcaklık bulacak" dedi.

Konuşmaların ardından merkez ile 13 ilçenin belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı. Soylu, sırayla sahneye çağrılan belediye başkan adaylarıyla kol kola girerek salondakileri selamladı. - Çorum

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title