Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Türkiye'de herkesin her yerde, her fikri söyleyebilecek konuma gelmesi gerektiğini belirterek, "Üniversiteler fikir anarşistlerinin yeri olmalı. Üniversitelerde ve liselerde yumruklar, taşlar ve sopalar konuşmamalı. Orada sadece ve sadece kelam konuşulmalı" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Türkiye'de herkesin her yerde, her fikri söyleyebilecek konuma gelmesi gerektiğini belirterek, "Üniversiteler fikir anarşistlerinin yeri olmalı. Üniversitelerde ve liselerde yumruklar, taşlar ve sopalar konuşmamalı. Orada sadece ve sadece kelam konuşulmalı" dedi.

Özdağ, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, "Neşe Dömekli 8 Eylül İlköğretim Okulu'nun 150. Yılı" kapsamında bir otelde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Selçuk Özdağ, etkinliğin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından Eğitim Araçları Salonu'nda gerçekleştirilen ve imam hatip lisesi öğrencilerinin katıldığı "Değerler Eğitimi" konulu programa da konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'nin kitap okuma oranının diğer ülkelere göre az olduğuna işaret eden Özdağ, "Biz televizyon, bilgisayar seyrediyoruz. Bu bilgisayarları da biz yapmıyoruz. Yapabilir miyiz? Yaparız" diye konuştu.

Gençlere ikinci bir dil bilmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Selçuk Özdağ, şöyle devam etti:

"Yabancı dil bileceğiz. Hem batı dilini hem doğu dilini bileceğiz. Geçmişte bizim dilimiz Türkçe, dünyada en çok konuşulan dildi. Bugün ise dünyanın dili İngilizce. Çünkü, dünyanın ekonomik gücü kimdeyse onlar dillerini takdim ediyorlar. Osmanlı'dan sonra bir Cumhuriyet kurduk. Genç bir Cumhuriyet. Ama o Cumhuriyet'in büyümemesi için bazıları ellerinden geleni yaptılar. Bizim mutlaka tarihimizle yeniden barışmamız gerekiyor. Fakat ne yazık ki Cumhuriyeti kuranların bir kısmı tarihle barışmak yerine, tarihle dövüşmeyi tercih ettiler. Keşke Osmanlı Türkçesiyle beraber Latinceyi de birlikte yapabilseydik, birlikte yürütebilseydik. Gençler, atalarınız dillerini öğrenin. Hem batı dilini, hem doğu dilini öğrenin. Niçin okuduğunuzu, ne için yaşadığınızı bilmek zorundasınız. Gayemiz, ülkümüz, hedefimiz nedir, bunları öğrenmek zorundasınız. Kendisinden yola çıkmayan hiçbir insan, toplumun dizginlerini ele geçiremez. İnsan, önce kendisinden yola çıkacak. Sonra toplumda söz söyleme hakkına sahip olacak."

"Hür fikre inanalım"

İmam hatip öğrencilerinin bir yandan dini eğitim, bir yandan da fizik, kimya ve biyoloji eğitimi aldığına dikkati çeken Özdağ, Türkiye'de isteyen istediği okula gidebildiğini, isteyen başı kapalı, isteyen başı açık okuyabildiğini ifade etti.

Sözlerine "Hür ve özgür bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz" diyerek devam eden Selçuk Özdağ, şunları kaydetti:

"Herkes kendi etnik kimliğini söylesin, mezhebini söylesin ama kavmi adına kavmiyetçilik, mezhepçilik, cemaatçilik yapmasın. Kendisinin fikirlerini başkasına dayatmasın. Herkes kendi fikrini söylesin ama bunları söylerken de hür fikre inanalım. Çünkü, eğer biz fikirlerimizi rahat söyleyemez isek, fikirlerimizi çarpıştırmazsak oradan hakikat şimşeği doğmaz. Hakikat şimşeğini doğurmamız icap ediyor. O da ancak fikirlerin çarpışmasıyla oluyor.

Maalesef Türkiye'de bazıları, 'En iyi fikir benim fikrim. Bana benzeyeceksiniz' diyor. Şimdi Güneydoğu Anadolu'da aynen PKK'nın yaptığı gibi, 'Benim gibi olacaksınız. Başka kimse gibi olmayacaksınız. Bana tabi olmayanlar yaşayamaz burada' diye söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Türkiye'de herkes, her yerde, her fikri söyleyebilecek konuma gelmeli. Üniversiteler fikir anarşistlerinin yeri olmalı. Üniversitelerde ve liselerde yumruklar, taşlar ve sopalar konuşmamalı. Orada sadece ve sadece kelam konuşulmalı."

Özdağ, daha sonra Yunusemre ilçesi 75. Yıl Mahallesi'nde ikamet eden bedensel engelli Eren Ekbaş (17) ile Gökalp Uzyiğit'i evlerinde ziyaret ederek, birer akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Kaynak: AA / Politika

Selçuk Özdağ AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title