Haberler

Ak Parti, Çin'de Terörü Görüştü

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mehdi Eker, Çin’de gerçekleştirilen Dünya Siyasi Partiler Yüksek Düzey Diyalog Toplantısı’na katıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mehdi Eker, Çin'de gerçekleştirilen Dünya Siyasi Partiler Yüksek Düzey Diyalog Toplantısı'na katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de, Çin Komünist Partisi ve Dünya Siyasi Partileri Yüksek Düzey İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye'den sadece AK Parti ve Vatan Partisi davet edildi. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, bölgede faaliyet gösteren PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerine dikkat çekti. Dört gün süren toplantıya,120 ülkeden 200'ü aşkın siyasi parti davet edildi. Toplantının açılışını Çin Devlet Başkanı ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Genel Sekreteri Xi Jinping yaptı.

ÇKP Merkez Komite Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Go Yezhu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada,"Toplantı dünya partileri için eşit koşullarda iletişim kurma imkanı sağlayacak. Bu sayede partiler hükümetlerin ve insanlığın karşı karşıya olduğu sorunlarda bilgeliklerini paylaşarak çözümler arayacak" ifadelerini kullandı.

"Bizler gelişen, sağlam ekonomilerimizle G-20 ortaklarıyız"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mehdi Eker, toplantıda yaptığı konuşmada, "İpek Yolu'nun Çin'den Avrupa'ya taşınabilmesi için terör örgütleri bölgeden muhakkak temizlenmeli" dedi. Türkiye ve Çin'in, Asya kıtasının iki ucunda bulunan iki kadim uygarlığın temsilcileri olduğunu belirten Eker, "Bizler gelişen, sağlam ekonomilerimizle G-20 ortaklarıyız. Başkanlarımız, bu yıl gerçekleştirilen "Bir Kuşak Bir Yol Zirvesi" de dahil 2015'ten beri dört kez bir araya geldi. Başkan Xi'nin Türkiye'ye karşı samimi yaklaşımları, Çin ile ilişkilerimizin daha da geliştirilmesine imkan kılmıştır. Yeni bir işbirliği olanağı olan, "Bir Kuşak Bir Yol Projesine" başından beri destek veriyoruz. Türkiye'nin Orta Koridor Projesi, Kafkaslar, Türkiye ve Orta Asya üzerinden Avrupa ve Çin'i birbirine bağlayan mevcut koridorların tamamlayıcısı olacak" ifadelerinde bulundu.

"Terör örgütleri bölgeden muhakkak temizlenmeli"

Bölgedeki çatışmalar ve krizlere dikkat çeken Eker, "Güvenliğimizle ilgili olan diğer bir küresel mesele de terörizm. Türkiye PKK, PYD, YPG, DAEŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle aktif mücadele içerisinde. Bu terör örgütleri sadece bölgesel istikrar için tehdit değil, "Bir Kuşak Bir Yol Stratejisi" çatısı altındaki Orta Koridorun istikrarı ve bütünlüğü için de bir tehdit. İpek Yolu'nun Çin'den Avrupa'ya taşınabilmesi için terör örgütleri bölgeden muhakkak temizlenmeli" şeklinde konuştu.

"BM sisteminin fonksiyonunu yitirdi"

Eker, "Mülteci krizi, terörle mücadele ve diğer küresel meselelerde, Birleşmiş Milletlerin bu meselelere çözüm bulmak konusunda sınıfta kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Şu anki BM sisteminin fonksiyonunu yitirdiği ne yazık ki kanıtlandı. Buradaki diğer delegasyonlar da dahil, Türkiye ve Çin'in insanoğlu için ortak bir gelecek inşa etmek amacıyla BM sisteminin düzeltilmesi gerektiğinin farkında olduğuna eminiz" dedi. - PEKİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Mehdi Eker Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title