Haberler

Ahilik Kültürü Haftası

Düzce'de Ahilik Kültürü Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Düzce'de Ahilik Kültürü Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Selçuklu Dönemi'nde kurulan ve Osmanlı'da esnaflar arasındaki dayanışmayı temsil eden Ahilik Haftası nedeniyle Düzce Belediyesi önünde toplanan protokol üyeleri ve esnaflar, Mehteran Takımı eşliğinde Anıtpark Meydanı'na yürüdü.

Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Büstü'ne çelenk bırakılması ile başlayan programda konuşan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, Ahilik Kültürü'nün yardımlaşma ve dayanışmanın en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

Kayıkçı, esnafın, toplum düzeninde önemli bir rol oynadığını aktararak, şöyle konuştu:

"Selçuklu Döneminden başlayan Esnaf ve Sanatkarlar Teşkilatı, her zaman bu ülkenin mayası ve çimentosu olmuştur. Ülkeyi ayakta ve bir arada tutan, istikamet çizen bir görevi de asırlar boyunca hakkıyla bu teşkilat yerine getirmiştir. Medeniyetimizde esnaf ve sanatkar, alan, satan, ticaret yapan kişi değildir. Esnaf, semtin ve mahallenin ağabeyidir, kültürümüzün ve manevi değerlerimizin, toplumsal yaşamımızın teminatıdır. Teşkilat anlamında da, Anadolu'da birliği, beraberliği, refahı ve toplum düzenini sağlayan sivil toplum kuruluşu esnaftır."

Esnafın, sadece işi ile meşgul olmadığını vurgulayan Kayıkçı, toplum içindeki her noktada ahiliği benimseyen esnafın var olduğunu sözlerine ekledi.

Program kapsamında Anıtpark Alanında açılan stantta yemek ikramı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahilik Haftası Selçuklu Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title