Haberler

Ağrı'da 2 Terörist Yakalandı

Ağrı'da okullara yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 terör örgütü üyesinin suçüstü yakalandığı bildirildi.

Ağrı'da okullara yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 terör örgütü üyesinin suçüstü yakalandığı bildirildi.

Ağrı Valisi Tekinarslan, yaptığı yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütü mensubu 2 kişinin bir okula yönelik eylem hazırlığındayken suçüstü yakalandığını belirtti.

Tekinarslan, 18 Kasım Pazar günü Ağrı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin camlarını kırarak molotof kokteyli atan terör örgütü mensuplarının, ertesi gün başka bir okula eylem hazırlığı yaparken yakalandığını ifade etti. Olayın izini süren güvenlik güçlerinin, 2 terör örgütü üyesinin başka bir okula yönelik molotoflu saldırı düzenleyeceği bilgisine ulaştığını belirten Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Güvenlik güçlerimiz, terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK üyesi şahısları, bir ilköğretim okulunun bahçesinde gece yarısı saldırı hazırlığındayken yakaladı. Kaçan iki kişiyi de takibe alan polisler, örgüt üyelerini ikametlerinde yakaladı. İkametlerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, hafıza kartı, flaş bellek ve diğer dokümanlar ele geçirildi. İlimizde gerçekleştirilen yerli ve yabancı 200 kişinin katıldığı, bunun yanı sıra Kalkınma Bakanımız ile İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Saidlu gibi iki önemli ismi ağırladığımız bir sırada eğitim yuvalarına yönelik eylemlerle toplantıyı sabote etmeye çalışan örgüt mensuplarının neye hizmet ettiğini halkımızın takdirine bırakıyorum."

Vali Tekinarslan, "Bu eylemler göstermiştir ki teröristler ve bunların kullandığı kişiler, ülkemizin ve bölgenin gelişmesine tahammül edememektedir. Eylemleriyle dini, sosyal ve eğitim tesislerini hedef alan, İmam Hatip Ortaokulu'nu yakmaya kalkan örgüt mensuplarının hain planları ve eylemleri, güvenlik güçlerimizin başarılı çalışmalarıyla bu olayda olduğu gibi her zaman sonuçsuz kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Fethullah Yaman / Sagip Sezginer

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Tekinarslan Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title