Haberler

"Ağız ve Diş Sağlığı Haftası"

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türköz, mesajında, bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908 tarihinde başlaması nedeniyle her yıl 22-27 Kasım tarihlerinin "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" olarak kutlandığını belirtti.

Diş ve diş eti hastalıklarının ülkemizde ve dünyadaki en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:

"Bireylerin fiziksel sağlığı vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki, ağız ve diş sağlığını bozan faktörler, bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Diş çürükleri ve diş eti hastalıklarından korumada öncelikle kişiler kendi sağlıklarının bilincinde olmalı ve çocuklarına düzenli fırçalama alışkanlığı, diş ipi kullanımı ve düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlığı kazandırması gerekmektedir. Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna girmektedir ve alınacak koruyucu tedbirlerle hastalık oluşmadan önlenebilmektedir. Daha sağlıklı nesiller için çocuklarımızı ve gençlerimizi bu konuda eğitmek ve onlara örnek olmak bizim en önemli görevimizdir."

Muhabir: Mehmet Ulusoylar

Yayıncı: Sinan Özmüş - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Tosya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title