Haberler

Ağar: ÖTV'si Kaldırılmış KDV'si İndirilmiş Mazot

Demokrat Parti (Dp) Genel Başkanı Mehmet Ağar, 22 Temmuz Seçimleri'nde İktidara Gelmeleri Halinde Çiftçiye Ötv'si Kaldırılmış, Kdv'si İndirilmiş Ucuz Mazot Verileceğini Söyledi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, 22 Temmuz Seçimleri'nde iktidara gelmeleri halinde çiftçiye ÖTV'si kaldırılmış, KDV'si indirilmiş ucuz mazot verileceğini söyledi.

İstasyon Meydanı'nda bugün saat 18.00 sıralarında başlayan Adana Mitingi'nde, kendisini "Başbakan" tezahüratlarıyla karşılayan DP ve ANAVATAN'lılara teşekkür eden Genel Başkan Mehmet Ağar, "Herkes bilsin ki, kim ne dedikodu yaparsa yapsın, kim araya ne sokmak isterse istesin, bir tek şey var, seçim bittikten sonra bu beraberlik, bu birliktelik de artık tek partidir, Demokrat Parti'dir, Demokrat Parti'dir, Demokrat Parti'dir" dedi. Konuşmasında daha çok Çukurova çiftçisinin sıkıntılarına ve iktidar

olmaları halinde yapacaklarına değinen Ağar, narenciyenin fazlasını ihraç etme kolaylığını narenciye müstahsiline sağlamaya söz verdi. 4.5 senedir Anadolu'yu, Trakya'yı boşuna gezmediğini belirten Ağar, "Seçime 1 ay kala çiftçiyi hatırlayanlardan değiliz. Kırat iktidarında, mazotun ÖTV'si kaldırılacak, KDV'si indirilecek, çiftçiye yeşil mazot, ucuz mazot verilecektir" ifadelerini kullandı.

Hükümetin, tapusu olana destekleme primi vermesini de yanlış bulduğunu kaydeden Ağar, kendi iktidarlarında üreten herkese tapusu olsun, olmasın destekleme vereceklerini, mazotu, gübreyi, zirai ilacı ucuza satacaklarını ifade etti. Ağar, "Destekleme primleri böyle yapıldığı gibi yüze göze bulaştırılmayacak. Önemli olan primleri ekimden önce açıklamak, ekimi dikimi desteklemek için primi zamanında ödemektir. Primler zamanında ödenecektir, tarım sigortası tüm insanlarımıza yaygınlaştırılarak

genişletilecektir, hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Toprağı saksıda görenler çiftçiyi tanımaz. Doğru söylüyorlar. Şimdi seçim geldi mi, herkesin aklına çiftçi geliyor, seçimden önce hiçbiri oralı değil. Halbuki, DP 4.5 senedir Anadolu'muzun, Trakya'mızın her tarafını adım adım karış karış geziyor. Adana'ya gelişimizinin bugün 25- 26.'sı. Adana deyince akla portakal, mandalina, limon gelir, narenciye gelir. Şimdi bugün bir yönüyle Allah'a şükrediyorum. Bir yeriyle içimde buruk bir sevinç var. Adana'da

1960'da olduğumuz dönemde Menderes iktidarı vardı. Ben ilkokul talebesiydim o zaman. Belki siyasi hayatımız o günlerde başladı. Millet iradesine rağmen yapılan demokrasi dışı darbenin çocuk beyinlerinde ortaya çıkardığı siyaset hayatımız belki o gün başladı. O günden bugüne geçen 47 yıl sonra yüce Allah kıratla, DP'nin Genel Başkanı olarak Adana İstasyon Meydanı'na bir daha getirdi bizi. Bu Allah'ın yazdığı bir büyük yazıdır" şeklinde konuştu.

Çiftçilerin faiz borçlarını kökten silip, elektrik borçlarının ana paralarını da takside bağlayacaklarını söyleyen Ağar, "Hiç endişeleri olmasın, rahat olsunlar. Yüreği ile kalbiyle bu topraklara bağlanmış, aziz vatanda milleti besleyen, ver deyince vergisini veren, gel deyince askere gidip, şerefli bayrağın arkasında can veren ve bu toprakları vatan haline getiren çiftçimi, köylümü korumayacağım da kimi koruyacağım, kimi?" dedi.

(DF-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title